2Binsite Artikel Website
Image default
Internet

Zilveren sieraden schoonmaken: het belang & praktische tips!

Ben je van plan een zilveren ketting te kopen, een zilveren oorbellen set van 3 of heb je al een flink assortiment zilveren sieraden? Dan ontkom je er niet aan, om jouw sieradenset mooi en glanzend te houden, aan periodiek de zilveren sieraden schoonmaken. Veel mensen die zilver in hun bezit hebben, maken hun bezit niet of niet goed schoon. Vaak heeft dit met onwetendheid te maken. Gelukkig is zilveren sieraden schoonmaken niet zo ingewikkeld als je denkt. Gebruik de tips hieronder als je jouw sieradenset, zilveren armbanden, ringen en/of zilveren oorbellen set van 3 op een goede manier wilt leren schoon te maken!

Het belang van zilveren sieraden oppoetsen

Zilver heeft helaas de neiging om na langdurig gebruik dof, grijzig, zwart, geel of bruin te worden. Dit komt door een proces dat men ook wel oxidatie noemt: zilver komt hierbij in aanraking met zuurstof, wat leidt tot een chemische reactie. Ook vocht, zweet en parfum kunnen verkleuringen van zilver veroorzaken.
De belangrijkste reden waarom mensen die een zilveren ketting kopen of zilveren oorhangers hebben hun zilveren sieraden schoonmaken, is om deze mooi glanzend te houden. Wil je zilver laten glimmen, dan is het nodig om jouw zilveren oorbellen set van 3 of je zilveren sieradenset geregeld, ga uit van minstens één keer per jaar, goed op te poetsen. Maar hoe doe je dat precies?

Middelen die je kunt gebruiken voor je zilveren sieraden schoonmaken

Standaard schoonmaakmiddelen gebruiken om je sieradenset of zilveren oorbellen set van 3 op te poetsen, zijn uit den boze. In schoonmaakmiddelen zitten chemische stoffen die het zilver kunnen aantasten. Gebruik voor het poetsen een zilverpoetsdoekje. Dit zijn speciale doekjes om het zilver glanzend mee te krijgen. Werkt dit niet goed, dan is soda met aluminiumfolie een van de beste middelen die je voor het zilver poetsen kunt gebruiken. Een andere optie is om het zilver te polijsten.

https://123sieraad.nl

Gerelateerde artikelen

Waarom moet je een pan inbranden?

Online shoppen

Allposters Beoordeling

Wie is Myron Koops?

Microsoft Dynamics NAV Business Central partner

Kiezen voor shared hosting