2Binsite Artikel Website
Image default
Winkelen

Persoonlijke bedels voor aan je sieraden

Sieraden maken de vrouw helemaal af, hoor je wel eens. Maar wie wil nu zomaar een ketting of armband dragen als deze geen betekenis voor je heeft. Natuurlijk kunnen sieraden ook gewoon als mode accessoires dienen, maar de meest betekenisvolle items stel je zelf samen.

Wat past bij jou?

Het is belangrijk om er voor jezelf achter te komen welke soort sieraden bij je past. Wat draag je graag en welke symbolen vind je belangrijk om terug te laten komen? Is dat misschien de naam van je kinderen of van je partner? Of een bepaalde locatie waar je bent geweest of speciale herinneringen aan hebt? Misschien wil je wel een hangertje voor elke liefde van je leven. Soms horen huisdieren daar ook toe.

Geboortestenen

Een snelle en betaalbare manier om sieraden te personaliseren is het toevoegen van een geboortesteen. Deze bedels, gemaakt van edelsteen of Swarovski kristal, geven een persoonlijke touch aan je huidige favoriete armband of ketting. De hangertjes staan elk voor de geboortemaand van een geliefde.

Dat kan een enkele bedel zijn, maar ook meerdere bij elkaar. Als je bijvoorbeeld meerdere kinderen hebt of als oma meerdere kleinkinderen. De Swarovski kristallen geven een glinstering aan je sieraad en telkens als je er naar kijkt wordt je herinnerd aan degene voor wie de geboortesteen staat.

Omdat geboortestenen de maanden van het jaar vertegenwoordigen zijn er 12 verschillende kleuren in omloop. Dit zijn de verschillende kleuren en de geboortemaand waar ze voor staan:

Januari –  dieprood (granaat) Februari –  paars (amethyst) Maart –  helderblauw (aquamarijn) April – kristalhelder (diamant) Mei –  donkergroen (smaragd) Juni –  lila (alexandriet) Juli –  fuchsia (robijn) Augustus –  limegroen (peridoot) September –  blauw (saffier) Oktober –  roze (toermalijn) November –  okergeel (citrien) December –  azuurblauw (zirkoon)

Andere manieren om te personaliseren

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om een persoonlijk gevoel aan je sieraad toe te voegen. Dat kan met naambedels of naamhangers. In deze plaatjes – meestal van zilver – kan je de naam van een geliefde of een woord of zin laten graveren of stempelen. Dat is onuitwisbaar, waardoor je dit voor altijd blijft zien. Het kan bijvoorbeeld ook met een geboortedatum van iemand die belangrijk is voor je.

Hoe maak je deze bedels aan je sieraad?

Als je een geboortesteen of naambedel online bestelt en dus niet bij een juwelier in de buurt, dan is het verstandig om toch even langs een professional te gaan om dit voor je te doen. De oogjes van deze bedels staat doorgaans open. Dat is ook nodig om de bedel aan je eigen sieraad te kunnen bevestigen. Maar daarna moet dit ook weer dichtgemaakt en gesoldeerd worden. Op die manier zit het oogje stevig dicht en kan de bedel die heel veel betekenis heeft voor je niet meer loslaten.

Want als je eenmaal de geboortesteen of persoonlijke bedel hebt gevonden, wil je deze natuurlijk voor altijd bij je dragen. Het is altijd extra fijn om sieraden te dragen die een persoonlijke betekenis hebben en op deze manier heb je echt iets unieks. Iets dat alleen voor jou is gemaakt en waar er geen twee van zijn op de wereld. En dat allemaal voor een heel klein prijsje.