2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Hoe voorkom je moedervlekken?

Hoe voorkom je moedervlekken?

In de meeste gevallen is het haast niet mogelijk om het krijgen van moedervlekken te voorkomen. Het ontstaan van moedervlekken is immers afhankelijk van de hoeveelheid pigment in de huid. Wanneer je pigmentcellen hebt die meer dan genoeg pigment aanmaken dan is de kans groot dat je vaak last hebt van moedervlekken. Het zijn dus de overtollige pigmenten in de huid die zorgen voor bijvoorbeeld donkere pigmentvlekken in het gezicht.

 

Invloed zonlicht

Het ontstaan van moedervlekken gebeurd echter vrijwel altijd in combinatie met zonnestralen. Wanneer er zonlicht op je huid schijnt dat vol zit met overtollig pigment dan zal zich hoogstwaarschijnlijk op dat stukje huid een moedervlekje –  en anders een ander soort pigmentvlekje – ontwikkelen. Een pigmentvlek wordt dan ook vaak geassocieerd met het je al dan niet teveel blootstellen aan zonlicht.

Wat kan helpen tegen moedervlekken?

Moedervlek verwijderen – In feite is een vanzelfsprekende manier om in ieder geval er voor te zorgen dat je niet teveel last krijgt van moedervlekken, het niet te vaak en te lang in aanraking met zonnestralen of UV-stralen te komen. Het mijden van zonlicht kan behoorlijk wat schelen. Mocht dit teveel gevraagd zijn en kun je niet uit de zon blijven, dan is het belangrijk dat je je huid goed beschermt met een laag zonnebrandcrème. Wanneer je merkt dat je toch last krijgt van moedervlekken dan zit er niets anders op dat een geschikte crème tegen pigmentvlekken te gebruiken die de vlekken wat lichter maken. Een aanradertje is de Skinlight crème. Het is een creme dat van natuurlijke producten is gemaakt en daarom zeer mild voor de huid.

http://www.skinlight.be/blogs/Wat-houd-Oksels-bleken-in