Gemiddelde kosten van een nieuwe website

Een website laten maken is essentieel voor elke onderneming vandaag de dag. Bij zo’n nieuwe website komen een heel aantal ...

Een website laten maken is essentieel voor elke onderneming vandaag de dag. Bij zo’n nieuwe website komen een heel aantal zaken kijken. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Wat de gemiddelde kosten zijn om in België een nieuwe website te laten maken, kom je te weten in dit artikel.

Hoe ver wil je gaan?

Alles zal afhangen van hoe professioneel en hoeveel maatwerk je wenst bij het laten maken van jouw nieuwe website. Je kan kiezen voor sjablonen. Die zijn minder duur, maar zijn natuurlijk niet uniek. Dergelijke sjablonen kosten meestal minimum 2.500 euro.

Als je een meer gepersonaliseerde aanpak wil met een uniek design zullen de kosten ergens tussen de 3.500 en 20.000 euro bedragen. Een website op maat met externe API-connecties is nog een stap verder. Als je voor deze optie kiest, zal het je tussen de 10.000 en de 50.000 euro kosten. De reden waarom deze opties duurder zijn, is vooral te wijten aan de werkuren die de ontwerpers in jouw website zullen steken. Bij een uniek design beginnen zij namelijk van nul en dat neemt toch wel enige tijd in beslag.

De websitebouwers moeten namelijk een heel aantal stappen doorlopen om een website op punt te stellen. Zo moeten ze eerst en vooral de architectuur en de strategie bepalen. Dit vormt de basis van jouw project. Daarna ontwerpen zij het design en de look en feel. Vervolgens moeten ze de volledige website op de juiste manier programmeren om er een functioneel geheel van te maken. Afhankelijk van hoe ver je wil gaan worden daarna de externe koppelingen en integraties verwerkt. Nadien is het de bedoeling om je tekstuele inhoud en content te verzorgen om tot slot de juiste domeinnaam en hosting te voorzien.

Wat na de website?

Dit waren de gemiddelde totale kosten om je website te laten bouwen. Bovenop die totale kost komen nog een aantal vaste kosten zoals het hostingpakket. Deze kost varieert tussen de 30 en 95 euro per maand. Ook voor de domeinnaam moet je een jaarlijks bedrag neertellen van zo’n 15 tot 20 euro.

Daarnaast hangt het weer van jou af of je nog extra kosten hebt of niet. Als je nog wijzigingen wil aanbrengen aan een opgeleverde website moet je natuurlijk nog bijbetalen. Ook als je de onderhoud en support wil uitbesteden kost dit je gemiddeld tussen de 30 en de 199 euro per maand, afhankelijk van je pakket en grootte van je website. Als je jouw website wil ondersteunen met een marketingcampagne zal dit je uiteraard ook geld kosten.

Om in België een nieuwe website te laten maken zijn er dus een aantal vaste en variabele kosten. Die kunnen variëren afhankelijk van de grootte van jouw project en hoe ver je precies wil gaan met de ontwikkelingen. Jij moet dus bepalen in welke mate een website jouw onderneming kan ondersteunen en hoe veel geld je bereid bent om er aan uit te geven.

Tags:

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Gezondheid

Dry Needling: Effectieve Behandeling voor Spierklachten

Spierpijn en stijfheid kunnen je bewegingsvrijheid aanzienlijk beperken. Dry needling is een innovatieve behandelmethode binnen de fysiotherapie die helpt om spierknopen (triggerpoints) te ontspannen en pijn te

Huishoudelijk

Wat zijn de voordelen van een mini vaatwasser?

Een mini vaatwasser is een compacte versie van de traditionele vaatwasser en is ideaal voor kleine keukens, appartementen, campers of kantoren. Deze apparaten bieden het

Dienstverlening

Kookplaten en vriezers eenvoudig schoonhouden

Een schone keuken begint bij goed onderhouden kookplaten. Of het nu gaat om inductie, keramische of gas kookplaten, regelmatig reinigen voorkomt ophoping van vuil en

Zakelijke dienstverlening

Compensatoren voor extreme omstandigheden in de petrochemie

In de petrochemische industrie worden leidingsystemen blootgesteld aan extreme temperatuurverschillen en hoge druk. Dit vereist robuuste oplossingen om de structurele integriteit van installaties te waarborgen.