2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Animatie voor je bedrijf laten maken? Dit zijn de kosten!

Animaties doen het goed in online campagnes. Wil je als bedrijf opvallen in de menigte? Dan is bewegend beeld een must! Dit vraagt wel om het nodige vakwerk: je wilt geen pixels en vastlopers in beeld! Welke mogelijkheden zijn er? En wat zijn de kosten als je een animatie voor je bedrijf laat maken? Wij hebben voor je uitgezocht wat de gemiddelde prijs is voor een graphic van goede kwaliteit.

Een animatie voor je bedrijf

Een animatie is een serie van foto’s of tekeningen die na elkaar worden afgespeeld, oftewel: een illusie van beweging. De individuele beelden die de animatie vormen, worden frames genoemd. Het maken van animaties noemen we animeren. Dit is niet iets dat je zomaar even doet. De frames moeten goed in elkaar overlopen en worden verfraaid met special effects. Je kunt ze gebruiken voor online campagnes, als social post of als opvallende graphic bij een blog of in je nieuwsbrief. Voor de herkenbaarheid is het belangrijk dat de animatie voor je bedrijf dezelfde huisstijl heeft als de rest van jullie uitingen.

De kosten van een animatie voor je bedrijf

Laat je een animatie voor je bedrijf maken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een 2D of een 3D animatie laten maken. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de duur van je clip. Gemiddeld betaal je voor een animatie van 1 minuut tussen de 1.500 en 3.000 euro. Extra’s als special effects kosten ook extra geld, houd hier rekening mee!

De voordelen van een animatie

  • Bewegend beeld scoort! Hiermee valt je direct op als bezoekers over de pagina scrollen.
  • Een animatie voor je bedrijf is tijdloos. Je kunt hem telkens weer gebruiken.
  • Simpel en snel in te voegen in online campagnes en in posts op social media-kanalen.
  • Je kunt de animatie op maat laten maken, helemaal naar eigen wens!