2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Een schilderij ophangsysteem voor uw interieur

We geven ons interieur allemaal graag een persoonlijke uitstraling met behulp van fotolijsten en schilderijen. Maar deze zijn niet altijd even gemakkelijk tegen de muur te bevestigen. Bovendien kan het ook lastig zijn om de lijsten achteraf terug van de muur te halen en de gaten dicht te stoppen. Daarom is een goed schilderij ophangsysteem een handige oplossing

Een schilderij ophangsysteem – Het principe

Een schilderij ophangsysteem bestaat in eerste instantie uit ophangrails. Deze rails worden met behulp van het meegeleverde materiaal bovenaan tegen een muur bevestigd. Je kan de rails desgewenst ook overschilderen, zodanig dat ze zo goed als onzichtbaar worden.

Aan de rails worden vervolgens bevestigingsdraden vastgehangen. Deze draden bestaan in verschillende lengtes, zodat je een schilderij ophangsysteem kan samenstellen dat precies past in jouw interieur. De draden zelf zijn doorschijnend, zodanig dat ze zo weinig mogelijk aandacht trekken.

Tot slot bevat een standaard ophangsysteem ook haakjes waarop je je schilderijen en foto’s kan ophangen. Er bestaan verschillende types haakjes, die zijn aangepast aan het gewicht van verschillende soorten schilderijen. Kies voor haakjes die voldoende gewicht kunnen dragen, zodat je schilderij of lijst stevig vasthangt.

Daarnaast zijn er ook verschillende extra accessoires beschikbaar die je de mogelijkheid geven om je schildeirj ophangsysteem helemaal in je interieur in te werken. Zo kan je de rails bijvoorbeeld elegant laten doorlopen op hoeken door gebruik te maken van een hoekverbinder. Bovendien kan je er ook voor kiezen om je rails schuin te bevestigen. Om te voorkomen dat je draden in dat geval naar beneden schuiven, kan je een schuine stopper mee bestellen. Deze stoppers zorgen ervoor dat je draden precies op de goede plek blijven zitten.

Je eigen schilderij ophangsysteem samenstellen

Een schilderij ophangsysteem kan best gecamoufleerd worden door de rails over de volledige lengte van de kamer te bevestigen. Meet dus alle muren na, en reken +/-5% extra voor het geval je rails moet verzagen om hoekjes en kantjes te vullen. 

De rails bestaan in een overschilderbare witte kleur, maar ook in het aluminium. Indien u de rails bevestigt wanneer u aan het schilderen bent, kan u kiezen voor een primer rail en deze meeschilderen. Bevestigt u de rails pas later, laat u ze beter ongeschilderd. In dat geval kiest u gewoon voor de kleur die minst opvalt in uw interieur.

Bij het kiezen van de haakjes is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat niet enkel gewicht een rol speelt. Ook de grootte van het werk heeft een impact op de keuze van draden en haakjes. Wanneer je schilderij breder is dan 50cm, is het aangewezen om te kiezen voor een ophanging op 2 haakjes.

http://www.acaza.nl/ophangsystemen/ophangsysteem-schilderijen