2Binsite Artikel Website
Image default
Tweewielers

Scooterbanden

Als je op een scooter rijdt heb je ook scooterbanden nodig, dan spreekt voor zich. Er zijn veel soorten en types, zorg dat je weet welke scooterband voor jouw scooter de beste keuze is!

 

Scooterband maten

Er zijn veel verschillende maten scooterbanden. Controleer voordat je een vervanging bestelt welke maat geschikt is voor jouw scooter. De leverbare maten zijn:

 

8 inch, 10 inch, 12 inch, 13 inch, 14 inch, 16 inch, 17 inch, 18 inch, 19 inch, 21 inch. Sommige scooters hebben hele kleine banden, andere scooters hebben hele grote banden, het verschil tussen twaalf en dertien inch kun je niet zo snel zien, maar het maakt wel degelijk verschil!

 

Binnenband en buitenband

Een scooterband heeft vaak een buitenband en een binnenband. Daarnaast zijn er ook zogenaamde “tubeless” banden, die hebben geen aparte binnenband nodig. Bij een gat in de binnenband kun je deze plakken, maar de kans is groot dat je snel weer met een platte band staat. Het is vaak beter om een extra reserveband op voorraad te houden voor het geval dat de band lek is.

 

Lekke scooterband

Een tubeless band kan ook lek raken. Als de band vaak een beetje leeg loopt bestaat er de kans dat er een klein gaatje in de band is, of dat er ergens een scherp object zoals een spijker of een stukje glas tussen het profiel is gekomen.

 

Het ventiel is een andere plaats waar veel mensen niet aan denken. Een lek ventiel kan ook zorgen voor slappe banden, controleer regelmatig de ventiel. Zorg er ook voor dat er een ventieldopje op het ventiel aanwezig is, dat houdt vuil tegen wat kan leiden tot een lek.

 

Profiel op de scooterband

Zorg dat er altijd voldoende profiel op de scooterband zit, vervang de band als dit niet het geval is, zeker met een nat wegdek kan een oude scooterband erg gevaarlijk zijn.

 

Zo kun je eenvoudig een goede keuze maken voor de beste scooterband!

https://www.scooteronderdelenshop.com/