2Binsite Artikel Website
Image default
Sport

Squashen: Wat is het en waarom is het goed voor je?

Wat is squash?

Squash is een sport waar ik recent van heb gehoord via een vriendin van mij. Ze vertelde mij erover en hoe ze na een half uur squashen al doodmoe was. Het is dus een erg intensieve sport waarbij twee tegenstanders een bal tegen een muur aan moeten slaan. Omdat de vriendin mij vertelde dat ze zo snel moe was geworden ben ik op onderzoek uitgegaan en heb de sport squash onder de zogeheten loep gelegd.

Squash is een sport waarbij (bijna) altijd twee tegenstanders tegen elkaar squashen. Dit gebeurt op een squashbaan. De squashbaan is onderverdeeld in een aantal vlakken. Zo zijn er twee gebieden vanwaar er een serve kan worden geslagen. Deze serve moet dan aan de andere kant van de baan eindigen waar de tegenstander staat. Op deze manier wordt ieder punt begonnen.

Wanneer een van de spelers een punt maakt tijdens het squashen mag deze persoon de volgende rally starten met de serve. In het geval dat dezelfde persoon nog een punt scoort moet deze persoon van de andere kant beginnen met de serve (en zo gaat dit door). Iedere game kan worden gewonnen door 11 punten te behalen. De games moeten worden gewonnen met twee punten verschil waardoor het spel erg spannend kan worden.

Om de sport te kunnen beoefenen is een goed squash racket benodigd. Mijn vriendin vertelde mij over de website van qss-squash waar je mooie squashrackets kunt kopen tegen een goede prijs. Dit zou ik aan iedereen aanraden die met squash begint.

Is squash goed voor je?

Uit veel recente onderzoeken is het gebleken dat squash de gezondste sport is om te beoefenen. Dit heeft een aantal redenen:

1. Met squash worden de meeste calorieën verbrand van iedere sport die er is. Dit betekent dat ook al ben je erg druk en heb je niet veel tijd om te sporten kun je snel fit worden met deze sport. Doordat je in een enorm korte tijd veel calorieën verbrand hoef je niet lang op de baan te staan om met een voldaan gevoel naar huis te gaan. In combinatie met een goed dieet kan dit enorm positieve gevolgen hebben op ieders gezondheid.

2. De kans op een blessure is erg klein. Doordat squash op een kleine baan wordt beoefend is dit een relatief veilige sport waarbij de kans op een zware blessure nauwelijks aanwezig is. Dit maakt ook dat het een sport is dat is weggelegd voor mensen van alle leeftijden.

https://www.qss-squash.nl