2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Waarom biologische geitenmelk een goed alternatief is voor borstvoeding

Waarom biologische geitenmelk een goed alternatief is voor borstvoeding

De standaard babyvoeding is uiteraard borstvoeding, maar er zijn moeders die niet in staat zijn hun baby op deze manier borstvoeding te geven. Het is heel belangrijk om een veilig voedings alternatief te hebben. Geitenmelk is absoluut een goed alternatief voor borstvoeding, het is 100% veilig voor je kindje en bevat essentiële voeding- en bouwstoffen die jouw baby nodig heeft om goed te kunnen groeien. In sommige landen is geitenmelk zelfs de basis in plaats van koemelk zoals in Nederland. In deze blog zullen we je alles vertellen over het gebruik van geitenmelk als babyvoeding.

Geitenmelk versus koemelk

De voornaamste reden om geitenmelk te kiezen als vervanger voor borstvoeding is omdat geitenmelk, in vergelijking met koemelk het meest lijkt op mensenmelk. Uit onderzoek is gebleken dat geitenmelk meer vetzuren op korte termijn bevat dan koemelk. De darmen kunnen deze korte vetzuren gemakkelijker opnemen. Ze worden direct via het bloed doorgegeven aan de lever. Daarbij worden ze onmiddellijk verwerkt en niet eerst opgenomen. Bij lange vetzuren is dit niet het geval. Deze zuren kunnen niet direct door het bloed worden verwerkt. Deze lange vetzuren hebben een cholesterolverhogend effect. In tegenstelling tot koemelk bevat geitenmelk een hoger percentage vetzuren die het cholesterolgehalte niet zullen verhogen. Dat betekent dat geitenmelkvoeding niet alleen een veilig alternatief is, maar ook een aantal voordelen heeft ten opzichte van koemelk!

Lactose

Naast vetzuren en eiwitten bestaat geitenmelk ook uit koolhydraten. Dit zijn zeer belangrijke voedingsstoffen voor opgroeiende kinderen. Baby’s hebben extra energie nodig en die krijgen ze als ze (onder andere) koolhydraten binnenkrijgen. Als je baby gevoelig is voor lactose, dan is geitenmelk perfect voor hem of haar. Babyvoeding geitenmelk bevat minder lactose dan koemelk. Dus als dit het geval is, kun je geitenmelk eens proberen.

 

https://www.dutchbabyshop.com/

Gerelateerde artikelen

Makelaar Capelle Aan den ijssel StapperVastgoed.nl

Autoverzekering

Online marketing specialist in Almelo

Assieraden van Memorie Sieraden

Uw huis of kantoorpand beveiligen tegen inbrekers

Sectionale garagepoorten? Ontdek Sectionalegaragepoorten.net!