2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

Wat is Airport Lelystad

Wat is Airport Lelystad?

De gemiddelde Nederlander is bekend met vliegen in een vliegtuig. Of je nu vaak op zakenreis moet of graag op vakantie gaat naar andere landen; bijna iedereen heeft wel eens een bezoekje moeten brengen aan Schiphol of aan een andere luchthaven in Nederland. Zo heb je de luchthaven in Rotterdam, Schiphol… en… tja, hebben we er nog meer? Natuurlijk hebben we meer luchthavens dan deze twee, maar Schiphol en Airport Rotterdam zijn toch de twee namen die het meest naar boven komen. Wist je dat er ook een luchthaven in Lelystad te vinden is? Deze luchthaven wordt Airport Lelystad genoemd. Airport Lelystad is onderdeel van de Schiphol Group.

Airport Lelystad is een vrij oude luchthaven en ontstond eind jaren zestig, wanneer de Flevopolder nog best nieuw was. Men vond het belangrijk om goed toegankelijk te zijn, wat natuurlijk betekende dat Flevoland ook een eigen luchthaven nodig had. Zie daar; de geboorte van Airport Lelystad. De banen waren eerst van gras, maar al gauw werden er asfalt banen aangelegd. Airport Lelystad ontving de officiële status van “luchthaven” pas twee jaar na de eerste vlucht vanaf Airport Lelystad.

Uitbreiding

Airport Lelystad is tot nu toe een kleine luchthaven. Deze luchthaven heeft maar een paar banen en doet niet aan internationale vluchten. Het is wel zo dat er plannen zijn om Airport Lelystad uit te breiden. In 2018 zijn deze plannen volledig uitgevoerd en zul je zelfs internationale vluchten kunnen nemen vanuit Airport Lelystad. Dat is goed nieuws voor mensen die dicht bij Lelystad wonen; dat scheelt je de reis naar Schiphol!