2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Redenen om over te stappen op de e sigaret

De elektronische sigaret wordt steeds populairder. Logisch aangezien het een goede tussenstap is tussen roken en stoppen met roken. Maar wat zijn nou precies de voordelen van een elektronische sigaret ten opzichte van de traditionele sigaret?

Geen teer

Een enorm voordeel van de e sigaret ten opzichte van de traditionele sigaret is dat de elektronische sigaret geen teer bevat. Dit maakt de e sigaret gelijk al een stuk minder schadelijk. Door teer kunnen de longen zich minder goed schoonhouden. Teer zorgt er namelijk voor dat de trilhaartjes plakkerig worden. Hierdoor kunnen deze de longen niet meer goed schoonmaken. Dit is ook waar de rokershoest vandaan komt. Hoesten helpt om het vuil uit de longen te krijgen.

Geen geur

Bijna iedereen vind de rook van sigaretten stinken. Ook je kleren gaan er naar ruiken en voor je adem geldt hetzelfde. De rook van de e sigaret is nagenoeg geurloos. Ook zal de rook niet op je kleding gaan zitten. Hierdoor ben je dus veel minder mensen tot last met het roken. En het is ook fijn voor jezelf dat je niet stinkt naar rook.

Stoffen

In een elektronische sigaret zitten wel tot 95% minder schadelijke stoffen dan in een reguliere sigaret. Dit maakt de elektronische sigaret een heel erg goed alternatief. Natuurlijk blijft ook de elektronische sigaret schadelijk voor de gezondheid, maar wel een stuk minder schadelijk dan de normale sigaret.

Goedkoper

De elektronische sigaret is ook nog eens een stuk goedkoper dan het roken van sigaretten. De aanschaf van de elektronische sigaret zelf is wel een stukje duurder, maar dit betaald zich al snel terug. Zeker nu de prijzen van pakjes sigaretten steeds hoger worden. Over het algemeen betaald de investering in een elektronische sigaret zich al terug na 2 weken. Wel moeten er nog e-liquids gekocht worden voor in de elektronische sigaret. Deze zijn echter een stuk goedkoper dan pakjes sigaretten.

Verschillende smaken en sterktes

Bij normale sigaretten heb je altijd dezelfde sigaretten smaak. Bij elektronische sigaretten kun je zelf de smaak bepalen. De e-liquids van de sigaret kun je namelijk verkrijgen in veel verschillende smaken. Ook kun je de e-liquids krijgen in verschillende sterktes. Je kunt ze bijvoorbeeld krijgen zonder nicotine(minst schadelijk) en met nicotine. Je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel nicotine je wilt. Al deze verschillende smaken zijn te verkijgen bij ea-sigaret. Dat is een online webshop met honderden merken en soorten.