2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Hoe gebruik je je e-sigaret?

Als je rookt of gerookt hebt, dan weet je hoe je rookt. Maar bij een e-sigaret zit dat net iets anders in elkaar. Bij het vapen kun je namelijk kiezen wat jouw voorkeur heeft, direct to lung of mouth to lung. Je kunt ook gaan voor een combinatie van beide. Dit onderscheid maak je bij een reguliere sigaret natuurlijk zelf tijdens gebruik al, blaas je de rook direct uit of laat je het over de longen gaan? In deze blog vertellen we je meer over de manieren waarop je je e-sigaret kunt gebruiken en waar je uit kunt kiezen.

Direct to lung e-sigaretten

 

De eerste optie waar je voor kunt kiezen is direct to lung, of zoals het ook bekend staat DL. Hierbij gaat, zoals de naam al doet vermoeden, de rook direct naar de longen. Deze soort e-sigaretten heeft als effect dat er veel damp vrijkomt en wordt daarom ook wel vergeleken met een kleine waterpijp. De grotere hoeveelheid dampt komt doordat je de verdampte e-liquid direct naar je longen inhaleert en daar natuurlijk genoeg ruimte is om veel damp kwijt te kunnen die je vervolgens weer uitblaast. Hoewel de direct to lung e-sigaretten makkelijk zijn in gebruik kleeft er wel een klein nadeel aan, de e-liquids raken namelijk sneller op. Maar dat is ook niet zo gek natuurlijk, omdat je er nou eenmaal meer damp mee produceert. 

 

Mouth to lung e-sigaretten

 

Het kan zijn dat direct to lung niet wat voor je is, dus dan is er nog mouth to lung, of MTL. Hierbij komt de damp dus niet direct in de longen. Je hebt hierbij dus de keuze of je de damp gelijk weer uitblaast, of dat je ‘m alsnog over de longen inhaleert. Hierom wordt er bij de MTL e-sigaretten ook minder rook geproduceerd. Veel mensen die willen stoppen of minderen met roken kiezen voor een MTL e-sigaret, omdat dit het meest lijkt op regulier roken. Weet je nou niet wat het best bij jou past dan kun je ook een starterset aanschaffen waarmee je de beide manieren kunt testen. 

 

Meer weten?

Heb je naar aanleiding van deze blog toch nog vragen over de DL of MTL e-sigaretten, of over e-sigaretten in het algemeen? Kijk dan eens rond op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter. Daar vind je alles dat je moet weten over de e-sigaret en aanverwante producten. Je kunt er ook terecht met je vragen, ze helpen je daar graag verder. 

 

https://www.smokesmarter.nl/