2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Van kinderspeelgoed tot veiligheid

Hemelhoge veiligheid

Als er één apparaat is wat de afgelopen jaren mateloos is geworden, is dat wel de drone. De drone is een apparaat wat wordt ingezet om beeldmateriaal te maken vanuit de lucht. Het speciale van een drone is wel dat er alleen iemand aan de grond bezig is met het bedienen van de drone zonder dat er ondersteuning vanuit de lucht nodig is. Drone inspectie is dan ook een heel nieuwe manier van beveiliging waarbij vanuit de lucht de veiligheid op diverse locaties in de gaten kan worden gehouden. Daar zitten voor de klant behoorlijk wat voordelen aan. We hebben er een paar benadrukt.

Goedkoop

Jij kan natuurlijk niet overal tegelijk zijn, en ook een beveiligingsteam is hier niet toe in staat. Wanneer er sprake is van een evenement waarbij je gewoonlijk een grote groep personen tegelijk moet beveiligen heb je dan ook een grote groep professionals nodig. Een drone is een mogelijkheid om een groot onoverzichtelijk terrein in één keer te observeren. Daardoor kan er altijd alert worden ingegrepen om problemen voor te zijn. Met een beperkt aantal drones kan op die manier een grotere effectiviteit worden bereikt.

Hou het overzicht

We benoemden het al; niet ieder terrein is even overzichtelijk. Zeker bij een groot evenement, maar ook bij een bedrijf wat op meerdere locaties werkt is het niet altijd zo dat de beveiliging iedere hoek goed in de gaten kan houden. Om het overzicht te houden is dit soort toezicht vanuit de lucht dan ook de ultieme oplossing. Een probleem wat dreigt te ontstaan kan in de kiem worden gesmoord waardoor gevaarlijke situaties tot een minimum worden beperkt. Er zijn beveiligingsbedrijven die jou alles kunnen vertellen over deze vorm van beveiliging. De apparatuur en het personeel kunnen zo nodig gelijk worden geleverd.