2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Houdt de tuin(meubelen) schoon

Eenmaal in het bezit van mooie tuinmeubelen, dan komt er ook een wat minder leuk klusje bij kijken dan constant lekker ontspannen in de tuin. Namelijk het onderhouden van de tuinmeubelen. Je herkent het vast wel als ik zeg dat er groene aanslag op de meubelen kan komen? Als de winter langzaam weg begint te trekken en het weer een beetje aangenamer wordt, dan is het tijd om de groene aanslag te verwijderen. Je wilt zorgen voor een optimaal resultaat, maar je wilt niet dat de huidige tuinmeubelen beschadigen. Daarom geef ik twee tips hoe je op een goeie manier de groene aanslag moet verwijderen.

Het beste wat ik meestal gebruik is een hogedrukspuit. Het resultaat is vrijwel meteen te zien en je hebt ook geen andere spullen nodig. Daarbij is het ook geurloos. Het is wel de bedoeling dat je de klus in één keer afrond, anders krijg je namelijk duidelijk kleurverschil en dit is geen mooi gezicht. Probeer de spuit ook ongeveer op dezelfde afstand te houden. Enige nadeel is dat de prijzen best hoog kunnen zijn voor goeie hogedrukspuiten.

Natuurlijk heb je ook gewoon de ouderwetse manier, met azijn. Ik zou wel aanraden om schoonmaakazijn te gebruiken. Deze is relatief wat sterker, als het te sterk is kan je het ook altijd verdunnen met water. Het ligt er natuurlijk aan hoe groen de aanslag is. Eenmaal bezig? Laat het dan een paar dagen intrekken en borstel daarna alles weg. Als je dit voor een feestje mooi schoon wilt krijgen, houdt er dan rekening mee dat de azijngeur wel een paar dagen blijft hangen.

Beide manier zullen zorgen voor verschil, maar wil je dit nou van te voren voorkomen. Dan raad ik het aan om een tuinhuisje of een blokhut aan te schaffen. Hierin kan je de tuinmeubelen netjes opbergen zonder dat er weinig tot geen aanslag op komt.