2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Breng meer sfeer in de tuin op deze donkere dagen

De komende dagen kunnen we steeds minder genieten van lange lichte avonden. Het is sneller donker en het wordt weer tijd dat we de boel opvrolijken met wat kerstverlichtingen. Of is dit nu toch even te snel? In dat geval kan je ook al heel veel sfeer maken met verschillende lichtgevende tuinmeubelen. Denk bijvoorbeeld aan bloembakken met verlichting. Het maakt de tuin gelijk een stuk sfeervoller.

Van een zomerse BBQ naar een warme haard

De avonden worden weer kouder maar dat neemt niet weg dat we nog even buiten gezellig willen zitten met de familie of met vrienden. Even wat meer zuurstof doet ons goed en anders zitten we op zo’n koude dag ook alleen maar binnen. De donkere avonden laten ons niet erg springen om naar buiten te gaan, dus het wordt tijd dat we hier even meer sfeer in brengen voordat we echte huismuizen worden.

Tuinverlichting, het kan makkelijk en het kan moeilijk

Het aanleggen van verlichting in de tuin kan op verschillende manieren. Sommige zijn gemakkelijk te installeren en andere tuinmeubelen hebben meer technische kennis nodig. Wat echter wel vaak goed gaat is het neerzetten van een aantal bloembakken met verlichting. Hier hoef je namelijk niet van alles voor aan te sluiten om deze aan te krijgen. Daarnaast bestaat er natuurlijk ook nog steeds het ouderwets kaarsen aansteken. Al is dat soms niet zo heel praktisch in Nederland met die wind.

Ben jij klaar voor de donkere dagen?

Het klinkt misschien wat heftig, maar het is aan te raden om wat voorbereiding te doen op de donkere dagen die eraan komen. Veel mensen hebben last van winterdepressie en iets simpels als bloembakken met verlichting kan hier al een positief effect op hebben. Wat je absoluut niet moet doen is onder de dekens kruipen en hier zo lang mogelijk blijven liggen. Dit helpt niet en maakt de sfeer er nooit beter op.