2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een stappenplan voor het bijvullen van de boiler.

Een stappenplan voor het bijvullen van de boiler de ketel vullen
De meeste Nederlanders zijn eraan gewend dat warm water uit de kraan net zo sterk is als koud water. Het meest voorkomende scenario is dat dit meestal gebeurt, maar niet altijd.

 Komt er ook lauw water uit de kraan? Dit leidt zeker tot frustratie. Zachte waterstralen worden waarschijnlijk veroorzaakt door lage druk in de cv-ketel. Om dit probleem op te lossen, zult u de ketel regelmatig bijvullen. Hier vindt u stapsgewijze instructies voor het bijvullen van uw ketel.

1. Schakel de ketel uit

Voordat je de boiler gaat bijvullen, moet je eerst de boiler uitzetten. De slimste manier om dit te doen is door de stekker te verwijderen. Begin niet meteen met het bijvullen van de boiler. Laat minimaal 30 minuten afkoelen.

2. Sluit de slang aan

Gebruik de slang om de boiler bij te vullen. Sluit eerst het ene uiteinde aan op de kraan en hang het andere uiteinde aan de emmer. Open dan de kraan. Stroomt het water in de emmer? Draai de kraan dan weer dicht. Zorg ervoor eerst voor dat er geen water meer in de systeem zit. Dit voorkomt dat er later lucht in het systeem komt. Sluit het andere uiteinde van de met water gevulde slang aan op de brandkraan van de ketel.

3. Open beide kranen

Heb je beide uiteinden van de slang aangesloten? Daarna kunt u beginnen met het vullen van de ketel. Draai altijd eerst de boiler waterkraan open, daarna de waterkraan. Zo stroomt het water direct naar de boiler. Houd dan het aanrecht in de gaten in plaats van weg te rennen van de ketel. De boiler is succesvol bijgevuld zodra de teller 2 bar bereikt.

4. Zet de ketel weer aan

Nadat de ketel de juiste druk heeft bereikt, kan het laatste werk worden gedaan. Sluit eerst de kraan in plaats van de slang los te koppelen. Draai dan ook de ketel kraan dicht. De slang kan dan worden verwijderd. succes? Zet dan de cv-ketel weer aan. Door de boiler bij te vullen zou het warme water dat uit de kraan komt weer normaal moeten zijn.

5. Bel een loodgieter

Komt het warme water nog rustig uit de kraan, dan kan er iets anders aan de hand zijn in de boiler. Vraag in dit geval een loodgieter om advies. Een loodgieter kan niet alleen de ketel vullen met water, maar ook eventuele storingen verhelpen. Met de hulp van een loodgieter weet je zeker dat je cv-ketel weer goed werkt.

 

https://loodgietervenlo077.nl/