2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijk

Het vinden van jouw talenten: deze tips helpen je verder

Het vinden van jouw talenten is geen makkelijke klus. We komen soms in momenten terecht dat we ons niet gemotiveerd en neerslachtig voelen. De situatie verslechtert als er niemand anders is om ons moreel te verbeteren. Op zulke momenten, of op momenten dat je jezelf niet meer thuis voelt in het werk wat je doet, is het belangrijk om je te focussen op alle dingen waar jij goed in bent. Wanneer jij jouw talenten kan benutten, dan voel je jezelf weer krachtig en gemotiveerd. Het moeilijke is echter dat je zelf moet ontdekken wat jouw talent is en hoe je deze kunt inzetten. De drukte van het leven houdt ons zo bezig dat we vaak vergeten achterover te leunen en na te denken over wie wij zijn en wat we graag doen. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw talent kunt ontdekken. Een aantal daarvan gaan we in dit artikel verder bespreken.

 

Het vinden van jouw talenten

We hebben allemaal onze eigen talenten. Juist wanneer je jezelf in een positie bevindt waar het voelt alsof je niks goed doet, is het belangrijk om je te focussen op het terugvinden van jouw kracht. Het ontdekken van jouw talenten helpt je namelijk niet alleen in jouw zelfvertrouwen, maar het zorgt ook dat jij een passie achterna kan gaan. Denk bijvoorbeeld op professioneel gebied. Wanneer jij jouw talent hebt ontdekt, dan kan je onderzoeken hoe je dit talent kan inzetten op jouw werk. Wanneer je hulp nodig hebt bij het vinden van jouw talenten, dan staat Maak Jouw Impact klaar om je verder te helpen.

 

Wat geeft je een sterk gevoel?

Wanneer jij op zoek gaat naar jouw talenten, dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar eigenschappen die jouw sterk maken. Als we sterker zeggen, dan hebben we het niet per se over hoeveel gewicht jij kunt tillen. We doelen meer op taken of momenten waar jij voldoening ervaart. Het gevoel van voldoening en geluk is uiteindelijk het gevoel wat je de rest van jouw leven bij je wilt dragen. Als je in sommige dingen goed bent, lijkt alles makkelijker. Je ervaart in zo’n geval meer rust in jouw leven, zelfs tijdens stressvolle momenten. Je voelt je echter sneller gestrest en ongelukkig wanneer je jezelf niet op je plek voelt of wanneer de dagelijkse taken je geen voldoening meer geven. Wanneer je op dit punt terecht komt, is het tijd om te herinneren welke momenten je altijd een goed gevoel gaven. Probeer te identificeren waar het geluk direct vanaf kwam. Was het omdat je in de tuin bezig was of was het omdat je een planning goed kon volgen? Durf jezelf te vragen wat jouw talenten zijn. 

 

Vraag aan vrienden en familie wat ze een sterke eigenschap van jou vinden 

Naast dat het belangrijk is om naar jezelf te keren, is het ook belangrijk om jouw omgeving te betrekken. Zij voelen namelijk snel aan wanneer jij goed in je vel zit en wanneer niet. Zij zijn immers degenen die al heel lang bij je zijn. Het is een interessant experiment om jouw vrienden en familie te ondervragen wat zij een sterke eigenschap van jouw vinden of wat zij denken wat jouw talenten zijn. Vaak kom je op onverwachte eigenschappen uit waar je zelf niet bij stil staat.

 

Sta jij op het punt om een carriereswitch te maken? Zoek dan niet verder voor tips!