2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is de beste manier om lekken te herkennen?

Wat is de beste manier om lekken te herkennen?
Er zijn veel mensen in Delft die denken een lek te kunnen herkennen. Vaak is het zo dat er water op de grond staat bij een lekkage. Sommige lekkages lijken misschien onzichtbaar, maar dat is niet altijd het geval. Wanneer een ‘onzichtbaar’ lek niet wordt opgemerkt door een plas water, wordt het vaak (te) laat ontdekt en is er al grote schade aangericht. We vertellen je in deze tekst hoe je een lek herkent zodat je niet veel geld hoeft uit te geven aan reparaties.

 

Let op vochtplekken

Om een ​​lekkage te herkennen, dient u eerst goed op uw plafonds en wanden te letten. Waarom? Omdat je meestal kunt zien of er een lek is door een vochtige plek te observeren die zich vormt. Dit is een donkere vlek die na verloop van tijd geel wordt. Als gevolg van een lek in uw sanitair kan er een vochtige plek ontstaan. Ook kunnen er lekkages optreden in de buitengevel van een dak. Het is dus een goed idee om te zoeken naar lekken als u een lek vermoedt.

Zorg ervoor dat de waterdruk goed is

Het is niet altijd mogelijk om vochtige plekken direct te zien, maar dit betekent niet dat ze altijd laat ontdekt worden. Je moet ook letten op de druk van je water. Uiteraard heeft dit alleen zin als er een lek in de waterleiding is. Draai je de kraan open en merk je ineens dat het water er minder hard uitkomt dan normaal? Dan is de kans op lekkage groot. Het kan ook zijn dat het waterbedrijf problemen heeft, maar ga er nooit vanuit. Je moet op zoek gaan naar vochtige plekken of waterplassen als je waterdruk laag is.

https://loodgieterdelft015.nl/