2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Wat te doen bij kortsluiting?

Wat te doen bij kortsluiting?

Zoek de oorzaak van de kortsluiting

Kortsluiting is voor de meeste mensen een netelig probleem gebleken. Want door kortsluiting kunnen natuurlijk één of meerdere plekken in huis zonder stroom komen te zitten. Wil je zo snel mogelijk weer stroom? Zo hoef je geen schakelaar in de meterkast om te zetten. Nee, je moet meer doen om de kortsluiting te verhelpen. Maar hoe weet je precies waar de kortsluiting zit? Is de storing te wijten aan een defect apparaat of is het een probleem met de elektrische installatie zelf? Daar moet je wat onderzoek voor doen.

Heeft u daadwerkelijk te maken met kortsluitingen?

Veel mensen gaan er al snel van uit dat wanneer een deel van hun huis stroom verliest, ze te maken hebben met kortsluiting. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Als er bij u in de buurt bijvoorbeeld wegens bouwwerkzaamheden plaatsvinden, kan het zijn dat u tijdens het graven kabels bent tegengekomen. Als gevolg hiervan kan de elektriciteit in delen van uw huis uitvallen. Daarnaast kunnen er regionale stroomstoringen optreden. Controleer dit altijd bij u in de buurt voordat u het type schakelaar in uw meterkast wijzigt.
Zijn ze bij u in de buurt niet bezig met graafwerkzaamheden en heeft u te maken met een stroomstoring? Dan zou het zomaar kunnen dat u te maken heeft met een kortsluiting in uw woning.

Vind de bron

Kortsluiting kan worden veroorzaakt door elektrische apparatuur. In dit geval is het vinden van het betreffende apparaat relatief eenvoudig. Net zo? Kijk eerst in de meterkast. Ingeschakeld? Dit geeft op zijn beurt vaak aan dat de kortsluiting wordt veroorzaakt door een apparaat dat is aangesloten op de overeenkomstige groep. Geef vervolgens de apparaten op om verbinding te maken met de groep.
Wanneer het stopcontact het weer doet, dient u het apparaat er vervolgens eruit halen. Ga dan terug naar de meterkast en zet de omgezette schakelaar weer aan. staat het nu? Ten tweede wordt de kortsluiting eigenlijk veroorzaakt door een van de apparaten. Om het boosdoener apparaat te isoleren, plaatst u de connectoren een voor een terug.Wanneer de stroom uitvalt bij het plaatsen van een bepaalde elektrische apparatuur, houd dat in dat dit apparaat kortsluiting veroorzaakt.

Kortsluiting in installatie

Het moet echter worden gedaan wanneer een probleem met een van de elektronica kortsluiting veroorzaakt. Ook in de elektrische installatie zelf kunnen kortsluitingen voorkomen. In dit geval is het probleem permanenter en verliest u waarschijnlijk de toegang tot elektriciteit in uw hele huis. In zo’n situatie dient u een elektricien in te schakelen om het probleem op te lossen het is niet verstandig om zelf aan de installatie te gaan knutselen want dit kan het probleem groter maken dan dat het daadwerkelijk is.

Bij kortsluiting in uw elektrische installatie raden wij u aan contact op te nemen met een elektricien. bel een elektricien


Wanneer u zelf niet de kortsluiting in uw huis kunt opsporen, is het verstandig om Elektricien Rotterdam inschakelen om de kortsluiting voor u opsporen en te verhelpen.

Elektriciens hebben dagelijks met dit soort problemen te maken, dus zij weten als geen ander hoe ze de oorzaak van kortsluitingen in uw huis kunnen vinden en verhelpen.U kunt er zeker van zijn dat uw methode het zal oplossen. Als u de broek zelf probeert te repareren, kan dit problemen veroorzaken.

Wanneer u direct Elektricien Rotterdam inschakelt bij een kortsluiting is dit natuurlijk niet het geval.

http://elektricienrotterdam-010.nl/