2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Een woning kopen hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Een woning kopen is misschien wel de grootste aankoop die u in uw leven doet. Of het nu de eerste keer is dat u een woning koopt of de tweede keer, een woning kopen blijft een ingewikkeld traject waar veel bij komt kijken. Na de oriëntatiefase en het beslissen wat uw wensen zijn moet u gaan na denken over zaken als:

  1. Wat is uw oude woning waard?
  2. Wat is de maximale hypotheek die u kunt afsluiten?
  3. Waar heeft u de beste rente prijzen?

Gelukkig zijn dit allemaal zaken waarvoor u een afspraak kunt maken bij een professional die hier veel kennis over heeft. Zo hoeft u zich hierover minder druk te maken en kunt u uzelf focussen op zaken die u wel leuk vindt.

Bent u op zoek naar een droomwoning in het centrum van Den Bosch?
In het centrum van Den Bosch is veel te beleven. U kunt hier leuk shoppen met een cultuurhistorisch decor, het Jheronimus Bosch Art centrum bezoeken en natuurlijk niet te vergeten heerlijke Bossche bollen eten. Het woning aanbod in het centrum van Den Bosch bestaat voornamelijk uit studio’s, appartementen, tussenwoningen maar ook mooie herenhuizen en villa’s. In 2019 zijn de tussenwoningen het meest populair en is de gemiddelde huizenprijs in Den Bosch €351.000,-.

Woning kopen in de omgeving van Den Bosch
Den Bosch is een stad met een mooie middeleeuwse binnenstad en veel historie. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat u liever niet in het centrum wilt wonen maar toch de gemakken van een grote stad dichtbij wilt hebben. Dan zijn de dorpen nabij Den Bosch misschien wel een goede optie voor u.

U kunt bijvoorbeeld kijken naar huizen in Sint-Michelsgestel of Rosmalen. Als u het leuk lijkt om een huis te kopen in Sint-Michelsgestel of Rosmalen dan kunt u het beste Googelen op de termen “huis kopen Sint-Michielsgestel” of “huis kopen Rosmalen”. Sint-Michelsgestel en Rosmalen liggen beide midden in de buurt van ‘s-Hertogenbosch. Maar naast een bruisend stadscentrum, vindt u in deze omgeving ook vennen, naaldbossen, landbouwgebieden en veengrond waar u heerlijk tot rust komt.

Zorg ervoor dat u uw concurrentie voor bent
Huizen in Den Bosch en omgeving zijn erg populair. Daarom is het verstandig om u goed voor te bereiden op de aankoop van een woning. Laat u daarom goed informeren door een aankoopmakelaar. Zij zijn goed op te hoogte van de laatste wet en regelgeving en komen op voor uw belangen. Het is ook verstandig om een voortaxatie te plannen. Zo voorkomt u dat u te veel bied voor een woning die eigenlijk minder waard is.