2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van een rieten dak

Als je wel eens door de prachtige polders van ons land rijdt zie je prachtige huizen voorbij komen met rieten daken. Over het algemeen zorgen deze daken ervoor dat het huis er zeer chique en sfeervol uit komt te zien. Je ziet over het algemeen dan ook vaker rieten daken bij de wat grotere huizen van Nederland. Er zijn drie grote voordelen bij het aanleggen van een rietendak bij jou woning.

De eerste is lagere energie kosten, dit hangt wel sterk af van de constructie van het gehele rieten dak. Je hebt namelijk twee verschillende soorten constructies : de open constructie (ouderwets) en de gesloten constructie (nieuw). Bij de open constructie voldoet het dak meestal niet aan de voorgestelde isolatie waarden en ben je meer kosten kwijt aan energie en verzekering en dergelijken.

Het tweede voordeel is dat het waarde verhogend is voor je woning. Een rieten dak verdient al gauw zijn investering terug. Zeker als u van plan bent om uw pand na een aantal jaar nog te verkopen. Het onderscheid zich van andere woningen en sommige mensen willen perse een riet dak. Overigens maakt het hierbij uit of u kiest voor echt riet of kunststof riet. Een liefhebber zal snel een kunststof dak herkennen en misschien afhaken.

Het derde voordeel is dat het om een zeer duurzame investering gaat. Afhankelijk van de factoren: open constructie of een gesloten constructie, echt riet of kunststof riet, kan een riet dak een duurzame investering zijn. Wanneer het huis bewoond is, dan is het handig om te kiezen voor een gesloten constructie. Dit zal je op lange termijn geld opleveren door een lagere verzekeringspremie en  minder energie kosten. Staat je huis vrij, kies dan voor een echt rieten dak. Kortom informeer eens bij een rietdekkersbedrijf naar de mogelijkheden en bespaar op de langere termijn veel geld.

http://www.rietwerk.nl/