2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je de beste bureaustoel?

Werken op kantoor betekent meestal veel tijd doorbrengen op een bureaustoel – een houding die de structuren in de wervelkolom extra belast. Om te voorkomen dat rugklachten ontstaan of verergeren, is het daarom belangrijk om een ergonomische bureaustoel te hebben die de onderrug ondersteunt en een goede houding bevordert.

Wat is de beste bureaustoel?

Er zijn vele soorten ergonomische bureaustoelen beschikbaar voor gebruik op kantoor. Geen enkele bureaustoel is per definitie de beste, maar er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn om in een goede ergonomische bureaustoel te zoeken. Zo kan de individuele gebruiker de stoel goed laten functioneren voor zijn of haar specifieke behoeften.

Waar moet je onder andere op letten?

Zithoogte. De zithoogte van een bureaustoel moet gemakkelijk kunnen worden ingesteld. Een pneumatische verstelhendel is de eenvoudigste manier om dit te doen. Voor de meeste mensen zou een zithoogte tussen 40 en 55 cm boven de vloer voldoende moeten zijn. Zo kan de gebruiker zijn of haar voeten plat op de vloer plaatsen, met de dijen horizontaal en de armen op gelijke hoogte met het bureau.

Breedte en diepte van de zitting. De zitting moet voldoende breed en diep zijn om elke gebruiker comfortabel te ondersteunen. Gewoonlijk is een breedte van 43-51 cm de norm. De diepte (van de voorkant tot de achterkant van de zitting) moet zo zijn dat de gebruiker met zijn of haar rug tegen de rugleuning van de ergonomische bureaustoel kan zitten, terwijl er ongeveer 2 tot 4 centimeter ruimte moet zijn tussen de achterkant van de knieën en de zitting van de stoel. De voorwaartse of achterwaartse kanteling van de zitting moet verstelbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van een allround klusbedrijf

Zorg ervoor dat je leidingen niet meer verstopt zijn

Industrie meubels, de uitstraling van uw huis!

Wat is een Scandinavisch interieur?

Voordelen van een rieten dak

Fusion biljarttafel – een elegante leisteenplaat als ideale ondergrond