2Binsite Artikel Website
Image default
Electronica en Computers

Is een gamechair als bureaustoel verstandig?

Een gamechair en een bureaustoel zijn beide twee items die veel met elkaar gemeen hebben. Je kan op beide comfortabel zitten en zijn ook beide verstelbaar. Ondanks de gelijkenissen zijn er veel aspecten die ze van elkaar scheiden. De vraag als een gamechair ook gebruikt kan worden als een bureaustoel is door de gelijkenissen ook niet gek. De beantwoording van de vraag kan eenvoudig met een Ja of een Nee beantwoord worden, maar voordat we dat doen kijken we eerst naar andere aspecten die belangrijk zijn om deze vraag te beantwoorden. Op die manier kunnen we dit aspect op een juiste manier uitwerken. Voor we de vraag beantwoorden, is het goed om eerst te kijken naar wat een bureau- en een gamestoel is.

 

Wat is een bureaustoel?

Een bureaustoel is niets anders dan een stoel die achter je bureau hebt om te werken aan verschillende soorten opdrachten. Twee van de meest gangbare activiteiten die achter een bureau plaatsvinden zijn studeren en werken. Je hebt daarbij een geconcentreerde en actieve houding nodig. Een bureaustoel is er ook om het zitten te veraangenamen. Rugpijnen worden door het ontwerp weggenomen. Op een bureaustoel moet het kort gezegd comfortabel zijn. Bureaustoelen kun je verkrijgen in verschillende modellen. Alhoewel er verschillende kleuren zijn, zijn de standaard kleuren zwart en wit.

 

Wat is Gamestoel?

Een goede gamestoel lijkt in vele opzichten op een bureaustoel. Je kunt ze ook verkrijgen in de standaardkleuren zwart en wit. Een gamerstoel is in de meeste gevallen echter omgeven met verschillende druk designs. Op een gamerstoel ben je in de meeste gevallen aan het gamen en geeft je ook het gevoel dat je goed uitgerust ben om aan een spelletje te beginnen. Het zorgt ook ervoor dat je een comfortabele zithouding kunt aannemen. Op een gamerstoel ben je in de meeste gevallen ontspannen, omdat het om het gamen gaat. Een uniek kenmerk van de meeste gamerstoelen is dat ter hoogte van de hoofdleuning het gevormd is als die van een raceauto.

 

Het verschil tussen beide stoelen

Het verschil tussen beide stoelen is qua ontwerp moeilijk aan te geven. Het verschil ligt meer in de sfeer van waarvoor je ze beide gebruikt. Tijdens het gamen ben je min of meer bezig te ontspannen. Op een bureaustoel ben je bezig met activiteiten gerelateerd aan een wat meer inspannende taak. Tijdens het werken dien je een pro actieve houding aan te nemen tijdens het gamen misschien ook, maar het is niet vereist. Om terug te komen op de vraag als je een gamechair kan gebruiken als een bureaustoel, is het antwoord dat het ervan af hangt. 

 

Game-chair gebruiken als een bureaustoel of niet?

 

Zoals eerder gesteld hangt het ervan af van waaruit je vertrekt. Ben je iemand die snel af te leiden is tijdens serieuze werkzaamheden, dan is het beter dat je een game chair niet als een bureaustoel gebruikt. Een game-chair geef je namelijk het ultieme gevoel om aan een potje gamen te beginnen. Indien afleiding voor jou geen probleem vormt, en kan je onder alle omstandigheden ontspanning scheiden van de wat meer serieuze zaken, dan mag je een game-chair best wel gebruiken als een bureaustoel!