2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Drie redenen om een scheidingswand voor kantoor te kopen

Met een scheidingswand kun je één ruimte in twee kleinere ruimtes verdelen. Dit kan niet alleen handig zijn in huis, maar ook zeker op kantoor. In dit artikel lees je welke drie goede redenen je kunt hebben om een scheidingswand voor kantoor te kopen.

Een extra werkplek

Door een scheidingswand in een grote werkruimte te zetten, kun je hier twee werkkamers van maken. En dit zonder dat je hier veel geld in hoeft te investeren, want een scheidingswand is helemaal niet duur. Laat je een metselaar komen om een muur te metselen, dan ben je veel duurder uit om jouw werkruimte onder te verdelen in twee werkkamers.

Bovendien is een scheidingswand flexibel. Heb je slechts tijdelijk een extra werkplek nodig? Dan is een scheidingswand ideaal. Als je de extra werkplek niet meer nodig hebt, haal je de wand gewoon weer weg. Bij een echte wand, geplaatst door een metselaar, is dit niet mogelijk.

Meer privacy

Met niet transparante kamer scheidingswanden verbeter je de privacy op kantoor. Je kunt namelijk niet zien wat er achter de scheidingswand gebeurt. Een scheidingswand is bijvoorbeeld ideaal voor een werkruimte waar vaak vertrouwelijke documenten worden opgesteld.

Ook kun je de scheidingswand gebruiken om een ruimte te creëren waar je klanten ontvangt. De klanten kunnen niet zien wat er aan de andere kant van de ruimte gebeurt en profiteren zelf ook van extra privacy. Je collega’s aan de andere kant van de scheidingswand kunnen de klanten namelijk ook niet zien.

Minder geluidsoverlast

Tot slot vermindert een scheidingswand de geluidsoverlast op kantoor. De wand houdt zeker niet al het geluid tegen, maar wel een groot deel van de geluiden die je op kantoor hoort. Denk hierbij aan tikkende vingers op toetsenborden, telefonerende collega’s en mensen die met elkaar aan het kletsen zijn. Je hoort de geluiden nog wel, maar deze zijn een stuk minder hard en dus veel minder storend dan voorheen.

https://www.canvasscherm.nl/scheidingswand/