2Binsite Artikel Website
Image default
Rechten

De voordelen van een advocaat tijdens je TOM-zitting

Een TOM-zitting is een gesprek met de Officier van Justitie (de aanklager) waarbij je een straf wordt opgelegd zonder dat de rechter daarnaar heeft gekeken. Het kan dus zomaar zijn dat je straf te hoog is. Een advocaat inschakelen kan je daarbij helpen en heeft nog meer voordelen tijdens een TOM-zitting.

Duidelijkheid en deskundigheid

Een advocaat kan zorgen voor duidelijkheid en deskundigheid tijdens het proces. Je wordt aan de hand genomen en alles wordt je uitgelegd. De advocaat heeft ervaring met situaties zoals die van jou en kan je goed van dienst zijn. Hij of zij kan je laten weten wat je moet doen en wat je kunt verwachten. Dat is wel zo fijn natuurlijk.

Vermindering van straf

Een advocaat kan zorgen voor een vermindering van je straf. De Offciier van Justitie kan je namelijk een straf opleggen die niet past. Met tussenkomst van de rechter was je misschien zelfs vrijgesproken. Daarom moet je nooit zomaar je straf accepteren. Dit kan gevolgen hebben voor je toekomst. Laat je altijd adviseren door een gespecialiseerde advocaat zoals de advocaten van Singel in Breda. Zelfs als je je strafbeschikking al hebt getekend kan een advocaat nog bezwaar indienen. Twijfel dus niet en neem snel contact op met een advocaat voor bij je TOM zitting.

Voorkomen van een strafblad

Het is niet zo dat wanneer je de straf uitzit of de geldboete meteen betaalt je geen strafblad meer hebt. Zo werkt het helaas niet. Je zult voor altijd een aantekening hebben op je strafblad. Dit kan later voor problemen zorgen bij bijvoorbeeld het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Een advocaat kan je helpen om dit te voorkomen. Neem dus zo snel mogelijk vrijblijvend contact op met een deskundige advocaat bij Tomzitting-Advocaat.nl. De advocaat kan je adviseren en onnodige aantekeningen op je strafblad voorkomen.