2Binsite Artikel Website
Image default
Sport

De beste activity tracker: neem de controle over je gezondheid met het beste activity tracker horlog

De beste activity tracker

Neem de controle over je gezondheid met de een goede activity tracker.

Een activity tracker is populair bij mensen die lekker willen bewegen en willen bijhouden hoeveel ze per dag bewegen. Een activity tracker of fitness tracker is een horloge met een stappenteller en hartslagmeter.  Een goede activity tracker helpt je de controle over je gezondheid te nemen, door je een duwtje in de richting van gezondere gewoonten te geven en het je gemakkelijk te maken elke dag je activiteit in de gaten te houden.

Als je op zoek bent naar iets eenvoudigs in het gebruik dat alleen de basis behandelt, is de Fitbit Inspire 2 misschien de juiste keuze. Begin je echter met hardlopen, dan is de Fitbit Charge 4, met zijn on-board GPS tracking, misschien een betere keuze. Ben je geïnteresseerd in mindfulness en wil je je geestelijke gezondheid bijhouden, dan zou de Fitbit Sense met zijn stress-opsporende sensoren ideaal kunnen zijn.

Zoals je je waarschijnlijk al gerealiseerd hebt, is er niet één beste activity tracker voor iedereen, want iedereen heeft verschillende behoeften en budgetten, dus in deze gids vind je een scala aan verschillende Fitbits en zou je iets moeten kunnen vinden dat ideaal voor je is. Je kunt ook onze gidsen over het beste sporthorloge, de beste fitnesstracker en de beste goedkope fitnesstracker bekijken, voor andere, niet-Fitbit opties.

De beste activity tracker 2021: Fitbit Versa 3

De Fitbit Versa 3 is een van de beste activity trackers op de markt, en onze nummer 1 keuze voor de beste activity tracker die je vandaag kunt kopen. Hij ziet er prachtig uit, met een aluminium behuizing, en helder, scherp scherm, en zit boordevol handige hulpmiddelen voor zowel dagelijks dragen als het bijhouden van activiteiten.

Je kunt smartphone meldingen ontvangen (die aan te passen zijn), contactloos betalen via Fitbit Pay, je muziek regelen, je bloedzuurstofverzadiging (SpO2) in de gaten houden, begeleid worden door kalmerende ademhalingsoefeningen, en je slaap bijhouden. De Fitbit Versa 3 kan 30 verschillende soorten lichaamsbeweging bijhouden (binnen en buiten), en de resulterende GPS gegevens kunnen automatisch gesynchroniseerd worden met diensten als Strava, en ook in de Fitbit app worden weergegeven.

Ook stemcommando’s worden ondersteund, met Amazon Alexa en Google Assistant integratie, en je kunt extra apps van derden downloaden via de Fitbit App Gallery,

De Fitbit Versa 3 zal vaker moeten worden opgeladen dan sommige andere horloges in deze lijst, maar als je het niet erg vindt om elke zes dagen of zo zijn oplader aan te klikken, is hij gemakkelijk aan te bevelen.

De beste activity tracker 2021: Fitbit Charge 4

De Fitbit Charge 4 is de beste activity tracker die je vandaag kunt kopen, en overbrugt keurig de kloof tussen activity trackers en volwaardige sporthorloges. Hij is eenvoudig en discreet genoeg om dagelijks te dragen, maar heeft alle functies die je nodig hebt om ook trainingen bij te houden.

De ingebouwde GPS maakt het een levensvatbare optie voor lopers die hun telefoon liever thuis laten. Er is ook Fitbit Pay voor contactloze betalingen, en als je je telefoon bij je hebt, kun je de Charge 4 gebruiken om je Spotify afspeellijst te bedienen.

Wanneer de Charge 4 gekoppeld is met de Fitbit App, houdt hij ook Active Zone Minutes bij – een maat voor de intensiteit van lichaamsbeweging die door verschillende gezondheidsorganisaties wordt aanbevolen. Deze zijn gebaseerd op hartslag trainingszones, maar vereenvoudigd zodat ze gemakkelijk te begrijpen zijn, en je krijgt specifieke doelen, afhankelijk van je leeftijd en algemene conditie, zoals gemeten door het apparaat.

De Fitbit Charge 4 kost evenveel als de Charge 3 bij de lancering, wat een indrukwekkende prestatie is gezien de upgrades onder de motorkap. Er is nog steeds geen kleurenscherm, maar dit is een voortreffelijke fitnesstracker die de functies heeft die echt tellen.

De beste activity tracker 2021: Fitbit Sense

De Fitbit Sense is de meest geavanceerde fitnesstracker van het bedrijf tot nu toe, met GPS aan boord, een ECG sensor om tekenen van boezemfibrilleren op te sporen, en een nieuwe stress monitor die veranderingen in de geleidbaarheid van je huid gebruikt om te schatten onder hoeveel druk je staat. Deze gegevens synchroniseren met de Fitbit app, waar je ook je stemming kunt noteren en alle factoren die van invloed kunnen zijn geweest op hoe je je voelt, zodat je naar patronen kunt zoeken.

Behalve dat de Sense een van de beste activity trackers is om de hele dag te dragen, is het ook een uitstekend sporthorloge, met een enorm scala aan mogelijkheden om activiteiten bij te houden. Je kunt je favoriete trainingen zo instellen dat ze als snelle snelkoppelingen verschijnen als je op de aanraakgevoelige knop links op de behuizing van de Sense drukt, en er is ingebouwde GPS om loopjes en ritten in kaart te brengen (die automatisch met Strava gesynchroniseerd kunnen worden).

Het is ook een mooi horloge, met een bijna identiek ontwerp als de Fitbit Versa 3, maar met een nieuw Infinity Band bandje waardoor het uiterst comfortabel is om te dragen, zelfs ’s nachts.

Onze voornaamste klacht is dat de stappenregistratie een beetje inconsistent kan zijn, en stappen registreert ook al heb je het apparaat verteld dat je aan een fietsactiviteit deelneemt. Voor de rest is het een uitstekend apparaat dat gemakkelijk aan te bevelen is.

De beste activity tracker 2021: Fitbit Inspire 2

De Fitbit Inspire 2 is klein, slank, en een geweldig hulpmiddel als je een activity tracker zoekt die je zachtjes een duwtje in de rug geeft om gezondere keuzes in je levensstijl te maken.

Hij is uiterst eenvoudig in gebruik, met een klein maar duidelijk aanraakscherm dat je bedient met tikken en vegen, en een enkele zijknop. Het houdt de hele dag automatisch je hartslag en activiteitsniveau bij (en waarschuwt je als je je stappendoel bereikt), en biedt meer dan 20 trainingsmodi, waaronder verschillende die automatisch beginnen te volgen dankzij de ingebouwde versnellingsmeter.

Ook slaap kun je volgen, en al je gegevens komen netjes bij elkaar in de Fitbit app, waar je trends in de tijd kunt volgen en doelen kunt stellen.

Het beste van alles is misschien wel dat hij meer dan een week kan blijven werken op een enkele lading, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het elke avond in het stopcontact steken. Een prima keuze voor iedereen die net begint actiever te worden en een beetje aanmoediging wil. 

Fitbit charge 3

De Fitbit Charge 3 mist de on-board GPS en Spotify bediening die je op de Charge 4 vindt, maar is nog steeds een goede activity tracker  en een van de beste activity trackers die je kunt kopen – zeker nu hij flink in prijs gedaald is.

Hij heeft een veel groter scherm in vergelijking met de laatste paar versies van de Charge serie, en wordt geleverd met fitnessfuncties zoals een hartslagmeter, geleide ademhaling, zwemtracking en verbeterde meldingen.

Kies je voor de Fitbit Charge 3 Special Edition, dan krijg je ook Fitbit Pay compatibiliteit. Hij maakt verbinding met de GPS op je telefoon om ook je runs bij te houden, maar kan helaas zonder je telefoon je locatie niet in de gaten houden. Met dat in het achterhoofd is het misschien niet de beste optie voor serieuze lopers.  

Alles is net iets beter aan de Charge 3, en gezien het feit dat hij bij lancering dezelfde prijs heeft als de Charge 2 zal het waarschijnlijk een geschikte tracker zijn voor iedereen die in 2020 een Fitbit zoekt.

De beste activity tracker 2021: Fitbit Inspire HR

De Fitbit Inspire HR is achterhaald door de onlangs aangekondigde FItbit Inspire 2, maar het is nog steeds een uitstekende basis fitnesstracker die je goed van dienst zal zijn als je behoeften relatief eenvoudig zijn.

Hij is redelijk betaalbaar en heeft toch een heleboel functies, waaronder – uiteraard – hartslagmeting, maar ook activiteitsmeting, slaapmonitoring, en geleide ademhalingsoefeningen. Er is ook verbonden GPS, maar geen GPS aan boord.

Andere hoogtepunten van de Fitbit Inspire HR zijn een geweldige batterijduur van rond de vijf dagen in onze tests, en een slanke, verrassend premium vormgeving, waardoor dit een van de best uitziende Fitbits is die je kunt kopen. Hij is ook waterdicht, hoewel er geen echte zwem-tracking vaardigheden bij zitten.

In principe, als je je activiteit niet in het zwembad hoeft bij te houden, het niet erg vindt je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen en niet iets nodig hebt dat meer een smartwatch is, is dit de beste activity tracker optie – en als je die andere functies wel nodig hebt, zul je meer moeten betalen.

De beste activity tracker 2021: Fitbit Versa 2

Je kunt meldingen doorkrijgen naar je pols, de Amazon Alexa functionaliteit gebruiken, en direct op je pols toegang krijgen tot allerlei apps van derden. Dat komt allemaal bovenop de geweldige fitnessfuncties zoals een hartslagmeter en trainingsmonitoring die je van de meeste Fitbit producten krijgt.

Bovendien heeft de Fitbit Versa 2 een betere batterijlevensduur dan de meeste smartwatches, die ongeveer vijf dagen meegaat op een enkele lading, en met zijn lichtgewicht ontwerp weegt hij je niet op tijdens het sporten.

Er is hier echter geen ingebouwde GPS, dus je zult je telefoon mee moeten nemen op elke loop die je doet als je een apparaat zoekt om je locatie te volgen.

Fitbit kondigde onlangs een nieuw horloge in de Versa line-up aan, de Fitbit Versa 3, die Google Assistant ondersteuning en ingebouwde GPS zal toevoegen aan de functieset van de Versa 2. We kijken ernaar uit om het te testen, en zullen deze gids bijwerken zodra we het aan de tand gevoeld hebben.

https://sporthorloge.info/

Gerelateerde artikelen

Skihelmen Kopen bij Sporterswebshop?

U bent altijd welkom bij de racefiets specialist

Personal Trainer Amsterdam

Squash: wat is het? | www.qss-squash.nl

Hockeysticks van HockeyToday

Wat zijn hybride fietsen?