2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Perilex aansluiting door een elektricien in Utrecht

Veel apparaten hebben een stopcontact nodig dus je zal vast ook wel veel stopcontacten in huis hebben. Maar niet alle apparaten kunnen op deze stopcontacten, sommige hebben namelijk een perilex aansluiting nodig. Een aantal van deze apparaten zijn een inductiekookplaat, centraal ventilatiesysteem of een sauna. Je kunt dit soort appareaten zelf aansluiten of het door Elektricien Utrecht 24/7 laten doen!

Wat zijn de verschillen?

Het zal natuurlijk wel handig zijn om te weten wat de verschillen zijn tussen een normaal stopcontact en een perilex aansluiting. Een normaal stopcontact levert een stuk minder stroom dan een perilex aansluiting. Met een normale aansluiting kan je dus ook alle kleinere alledaagse apparaten gebruiken. Omdat een perilex aansluiting dus meer stroom kan leveren, kan het ook grotere apparaten aan. Zo een perilex aansluiting komt aan meer stroom omdat hij aangesloten is op 2 groepen in de groepenkast en hij beschikt over 3 fasen. Een normaal stopcontact is maar aangesloten op 1 groepenkast en beschikt maar over 2 fasen. 

Als je denkt meer stroom nodig te hebben voor een apparaat met een normaal stopcontact, en je besluit om hem aan te sluiten op een perilex aansluiting, dat kan dus niet. Een normaal stopcontact heeft 2 openingen en een perilex 4 dus dat betekent ook dat een perilex stekker 4 pinnen heeft. 

Een perilex aansluiting door elektricien Utrecht 24/7

Een perilex aansluiting heeft nog lang niet iedereen standaard in hun huis. Deze is ook nog niet zo makkelijk te plaatsen als een normaal stopcontact. Een perilex aansluiting heeft een eigen groep nodig in de meterkast en moet ook in totaal op 2 groepen aangesloten zijn. Wij raden dan nu ook zeker aan om gespecialiseerde hulp in te schakelen. Wij van elektricien Utrecht 24/7 kunnen u hier goed mee helpen. Door onze spoedservice zijn wij 24/7 bereikbaar op het nummer: 085 019 6395 en u kunt ons vinden op het adres: Amsterdamsestraatweg 223, 3551 CC Utrecht.