2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Hoe een huis huren op Curaçao?

Een huis huren op Curaçao is iets wat steeds meer mensen doen. Dit komt omdat Curaçao een mooi land is om in te wonen of om op vakantie te gaan. Er zijn daarom ook steeds meer Nederlanders die er voor kiezen om een huis te huren op Curaçao.

Groot huis huren op Curaçao

Een groot huis huren op Curaçao is heel erg makkelijk. Dat komt omdat er veel grote huizen te vinden zijn in Curaçao. Als je een huis huurt of koopt in Curaçao, is het vaak het geval dat de huizen veel grond hebben. In tegenstelling tot Nederland is dat heel erg anders.

Als je een groot huis met veel grond wilt, is het vaak logisch dat het veel geld kost. In Curaçao valt dat best mee. Je zult hier namelijk veel grote huizen vinden die voor een niet al te hoge prijs verhuurt worden. Dit is vaak heel erg voordelig ten opzichte van een huis in Nederland.

Als je een huis hebt op Curaçao, zul je ook vaak zien dat je een redelijk grote tuin hebt. Dit is heel erg handig en ook fijn om gebruik van te kunnen maken. Zo kun je regelmatig in de zon zitten.

Nutsvoorzieningen in Curaçao

Als je een huis huurt, is het heel erg belangrijk om gebruik te kunnen maken van de nutsvoorzieningen. Hieronder valt stromend water, elektriciteit en vaak ook gas. In Curaçao is het niet mogelijk om gas aan te sluiten. Als je gas wilt kopen, zul je dit daarom ook moeten doen door middel van gasflessen.

Het is best makkelijk om water en elektriciteit af te sluiten in Curaçao. Dit gebeurd namelijk via één bedrijf die er monopolie op heeft. Dit is heel erg handig. De waterrekening zul je per maand krijgen.

Elektriciteit wordt anders geregeld dan water. Je maakt hiermee namelijk gebruik van een soort prepaid systeem. Je moet namelijk voor een bepaalde hoeveelheid elektriciteit betalen voordat je er gebruik van kan maken. Als je elektriciteit op is, kun je dit makkelijk weer opwaarderen via hetzelfde bedrijf dat het water ook regelt.