2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Mesotherapie, het nieuwe afvallen met blijvend effect

Mensen zijn al eeuwen op zoek naar veilige en eenvoudige methoden om hun lichaam te modelleren. Helaas zijn de meeste van de ontdekte technieken niet volledig effectief. Oefeningen en diëten kunnen werken, maar er zullen nog steeds flab, cellulitis, en andere problemen zijn. De resultaten zullen nog steeds niet perfect zijn. Mesotherapie is een veilig en betaalbaar alternatief voor chirurgische ingrepen zoals liposuctie.

Wanneer begon men met mesotherapie?

Het gebied van mesotherapie werd opgericht door een Franse arts genaamd Michel Pistor. Na jaren van klinisch onderzoek begon Dr. Pistor in 1952 met het uitvoeren van de behandelingen. In 1987 voegde de Franse Academie voor Geneeskunde mesotherapie toe als een gespecialiseerde medische praktijk.

Mesotherapie kent al meer dan een halve eeuw succes in heel Europa en is sinds kort ook beschikbaar in de Verenigde Staten. Er zijn ongeveer 18.000 artsen over de hele wereld die gekwalificeerd zijn om mesotherapie uit te voeren. 

Wat houdt mesotherapie in?

Mesotherapie is een medische behandeling die door een arts wordt uitgevoerd met behulp van een aantal onderhuidse injecties. Elke injectie, ongeveer zo groot als een wimper, bevat een mengsel van door de FDA goedgekeurde geneesmiddelen, vitaminen en natuurlijke extracten.

De formule wordt ingebracht in het mesoderm van het probleemgebied, de vet- en weefsellaag die zich net onder het huidoppervlak bevindt. Het begint dan met het oplossen en krimpen van de vetcellen. Voor de beste resultaten wordt mesotherapie meestal twee keer per week uitgevoerd voor het benodigde aantal sessies.

Wat gebeurt er bij mesotherapie?

Wanneer vetcellen krimpen, worden lelijke uitstulpingen minder, de huid wordt strakker en het overgewicht valt weg. Omdat mesotherapie geen chirurgische ingreep is, is er weinig hersteltijd en kunnen patiënten hun gewone routine voortzetten. Voor een nog spoediger herstel kan worden gekozen voor de inner- en uiterlijke verzorging van Carenschoice.

Hoe gaat een behandeling in zijn werking?

Elke mesotherapie behandeling duurt minder dan een half uur en kan gemakkelijk tijdens de lunchpauze van de patiënt worden gepland. Het aantal behandelingen hangt af van de persoon en het doelgebied. Verjonging van het gezicht, bijvoorbeeld, bestaat over het algemeen uit 4 behandelingen met een interval van 2 tot 3 weken.

Patiënten die een behandeling voor gewichtsverlies ondergaan, kunnen al na 2 sessies resultaat zien of 5 of 6 bezoeken inplannen. Behandelingen worden meestal om de week gegeven totdat de serie is voltooid.

Wanneer helpt mesotherapie het meest?

Terwijl mesotherapie een zeer doeltreffende en eenvoudige oplossing voor lichaamssculptuur kan zijn, is het niet voor iedereen de beste optie. De ideale mesotherapie patiënt is een gezonde volwassene met een body mass index van niet meer dan 30. Een individu moet minstens 18 jaar oud zijn om een behandeling te ondergaan en mag niet ouder zijn dan 75 jaar. Mesotherapie wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, diabetici, kankerpatiënten, of mensen die bepaalde medicijnen gebruiken.

Mesotherapie is veel effectiever dan crèmes en gels om af te vallen. Het is ook veiliger en betaalbaarder dan andere gewichtsverlies procedures uitgevoerd door artsen. Daarom worden mesotherapie behandelingen over de hele wereld steeds populairder. In minder dan een uur per maand kunnen mensen hun body sculpting doelen bereiken zonder chirurgie dankzij mesotherapie.

De beste resultaten worden gezien bij mensen met een vrij normale omvang die één tot enkele licht problematische vetgebieden hebben zoals zadelzakken, taillebillen, of bustehouder uitstulpingen. Mesotherapie is geen programma voor gewichtsverlies.

 

Gerelateerde artikelen

Tips voor het bezoek aan de tandarts praktijk in Amsterdam

Een deskundige diëtist in Vlaardingen

Wat kan je doen tegen hooikoorts zonder geneesmiddelen

Energiezuinige elektrische boilers van DAT maken het verschil.

Slechter gebit

Balans tussen lichamelijke- en geestelijke gezondheid