2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Het effect van een verzwaringsdeken

We kennen allemaal wel het gevoel van een stevige knuffel. Een moment om even lekker tot rust te komen. Het voelt warm, vertrouwd en veilig waarbij alle spanning langzaam uit je lichaam verdwijnt. Wat als het inslapen nu niet zo goed lukt?  Een verzwaringsdeken  bied mogelijk de oplossing.

Een goede nachtrust
Een slechte nachtrust zorgt ervoor dat het zenuwstelsel gevoeliger gaat reageren op prikkels die via de zintuigen binnenkomen. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor je werkprestaties, welzijn en emotionele gesteldheid. Zoals iedereen wel weet is een goede nachtrust zeer van belang voor een optimale gezondheid. Door voldoende en goed te slapen verminder je de kans op stress, angst, depressies, burn-out en andere psychische en lichamelijke klachten ten gevolge van langdurige vermoeidheid. Daarnaast zorgt 

Wat te doen bij een slechte nachtrust?
Kan jij je de babytijd nog herinneren? Waarschijnlijk niet. Maar toen je nog een baby was werd je hoogstwaarschijnlijk ingebakerd op het moment dat je onrustig was of wanneer het tijd was om te slapen. Inbakeren betekent het stevig inwikkelen in een doek. Deze doek zorgt voor een geborgen gevoel. Een beetje het zelfde als het veilige gevoel dat een baby ervaart in de baarmoeder. Inbakeren is een methode om baby’s in een rustige diepe slaap te krijgen.

De effecten van diepe druk
Mensen die problemen hebben met het in- en of doorslapen of prikkelverwerking problematiek ondervinden, kunnen veel baat hebben bij diepe druk. De diepe druk staat namelijk regelrecht in verbinding met de hersenen en heeft een regulerend effect op de prikkelverwerking. Door diepe druk toe te passen op de spieren, pezen en gewrichten krijgen de hersenen een seintje dat je je in een veilige situatie begeeft. Hierdoor zal het lichaam zich gaan ontspannen en neemt het gevoel van onrust, stress of angst  af. Hierdoor kan je makkelijker in slaap vallen.

De effecten van een verzwaringsdeken
Een verzwaringsdeken is een deken met extra gewicht. Doordat deze deken zwaarder is, wordt er druk uitgeoefend op de diepe sensoren in het lichaam. Denk hierbij weer aan de spieren, pezen en gewrichten. Dit geeft dan het zelfde effect als het inbakeren bij baby’s, waar we het eerder over hebben gehad. Welke deken geschikt is voor jouw of je kind, is afhankelijk van de lichaamslengte en het -gewicht. Aangeraden wordt dat de verzwaringsdeken ongeveer 20% bedraagt van het lichaamsgewicht van de gebruiker. Om het optimale effect te ervaren is het belangrijk dat de verzwaringsdeken goed wordt afgestemd op de gebruiker. 

Slaaplekker!

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/