2Binsite Artikel Website
Image default
Financieel

no cure no pay incasso

Incasso no cure no pay

Ondernemers heb je in alle soorten en maten.  In de bouwsector, de horeca, de financiële dienstverlening, enzovoort. Vaak is het bedrijf al jaren in familiebezit. Een familiebedrijf noem je een dergelijke onderneming dan .  Sommige van deze bedrijven bestaan al tientallen jaren.  Soms komen dergelijke bedrijven   in gevaar door economische ontwikkelingen. Bij boerenbedrijven is dit onlangs nog gebeurd. Europese wetten hebben er eigenlijk voor gezorgd dat veel boeren in Nederland dan failliet zijn gegaan. Opvolgers hebben veel boeren ook niet meer. Ook zijn er de laatste jaren veel bedrijven in de problemen gekomen. Rekeningen blijven steeds maar langer onbetaald. Hierdoor raken vervolgens veel bedrijven in de problemen. Overgaan tot Incasso no cure no pay wordt vervolgens tegenwoordig ook veel gedaan.Krediet is daarna niet meer nodig of in ieder geval minder.

Zijn debiteur kan daarna failliet gaan.  Degene die als eerste actie onderneemt, wordt ook als eerste betaald.

Op no cure no pay basis werken veel incassobureaus. 

Wordt er niets geïncasseerd dan betaald je vervolgens ook niets.

Kleine bedragen zijn dan doorgaans geen probleem. Er worden daarna meestal geen dossierkosten meer vooraf berekend.

Blijft betaling daarop uit dan bestaat de mogelijkheid om gerechtelijk te gaan.  Een betaling kan vervolgens op die manier wellicht geforceerd worden. Met het vonnis kan daarop beslag gelegd worden.  Een dergelijke procedure is echter wel erg kostbaar tegenwoordig.

Wanneer debiteur met de noorderzon is vertrokken. Dan doet het incassobureau onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Een goed incassobureau berekent hiervoor daarop verder geen kosten.

Meestal kan Een incassospecialist de ondernemer vervolgens ook helpen met debiteurenbeheer. Zo kan er bijvoorbeeld een pre incasso naar de schuldenaar  verstuurd worden.   Of er wel of geen kosten daarna berekend worden, hangt af van de gerechtsdeurwaarder.

Online een opdracht aanbieden Incasso no cure no pay

Wanneer de onderneming vervolgens heeft besloten. Dat de factuur daarna geïncasseerd zal moeten worden. De factuur moet daarna worden ingediend bij het incassobureau. Je kan dit bij een goed incassobureau vervolgens online regelen. Online moet er daarna het een en ander worden ingevuld. Diverse informatie moet men vervolgens hebben. Vervolgens gaat de gerechtsdeurwaarder vervolgens met het dossier aan de slag. Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur daarna betalen. Dat wordt bepaald door wettelijke eisen. Wordt de nota door de debiteur  dan alsnog betaald. Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Maar betaalt de debiteur   niet? Dan bestaat de mogelijkheid om de klant  via de rechter aan te pakken. De kosten zijn tegenwoordig hiervoor ontzettend hoog. Het kostenrisico moet daarna altijd goed overwogen worden.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html