2Binsite Artikel Website
Image default
Bloemen

Waarom investeren in Ripple een goed idee is

Ripple en de koersverloop

Ripple (ook wel XRP genoemd) is een peer to peer betalingsnetwerk met een eigen digitale valuta. Als we kijken naar de Ripple Koers zien we dat deze enorm is gestegen sinds begin dit jaar. Ripples zorgen ervoor dat grote financiele instanties enorme kosten onnodige kosten kunnen besparen door de slimme techniek die erachter zit. Het verwerken van transacties is namelijk vele malen goedkoper.

Het is een alternatief voor BTC

Als we de techniek van Ripple vergelijken met die van de Bitcoin zien we dat de Ripple hier veel sterker uitkomt, dit heeft te maken met de transactieduur – deze is namelijk veel korter dan die van de Bitcoin. En dat zien we ook zeker terug in de koersverloop van de Ripple, veel grote investeerders zoals banken en andere financiele instellingen hebben grote bedragen geinvesteerd in deze cryptomunt.

De snelste transactie ooit.

Volgens de online blockchain van Ripple zien we dat de transactieduur slechts 1500 miliseconden zijn, bij bitcoin is dit ruim 15 seconden – bovendien zijn het verwerken van de betalingen (transacties) vele male duurder.

bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Ripple_(company)