2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen passieve en actieve speakers

Verschil passieve en actieve speakers

Nieuwe luidsprekers kopen? Dan is het handig om te weten wat het verschil is tussen passieve en actieve speakers. U kunt kiezen tussen de 2 grootste soorten; passieve en actieve speakers. Een actieve speaker is een speaker met een ingebouwde versterker. Hierdoor hoeft u geen extra versterker meer uit te kiezen en erbij aan te schaffen. Een ander voordeel is actieve speakers volledig doorlusbaar zijn. Op het moment dat u meerdere actieve speakers aanschaft kunt u deze aan elkaar eenvoudig verbinden, zonder last te hebben van veel snoeren en kabels. Ook is het mogelijk om actieve speakers door middel van een kabel eenvoudig te verbinden met een subwoofer. Wat is een subwoofer? Een sufbwoofer zorgt ervoor dat het geluid kan komen op zeer lage frequenties, denk hierbij aan frequenties onder de 80HZ. Dit is een frequentie waar een normale speaker niet bij kan komen. Wanneer u dus wel een helder geluid wilt hebben op deze frequentie is het handig een subwoofer , van bijvoorbeeld Power Dynamics, aan te schaffen.

Passieve speaker kopen

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een passieve speaker aan te schaffen. Wel heeft een passieve speaker geen versterker en zult u deze zelf moeten aanschaffen. Echter zijn er wel voordelen verbonden aan een passieve speaker t.o.v. een actieve speaker. Een passieve speaker heeft namelijk geen aparte stroom voorziening nodig. Zo kunt u eenvoudig een speaker verbinden met een kabel en versterker. Zeker wanneer u op zoek bent naar een speaker met een professioneel geluid, en wat technisch verstand heeft, is het aan te raden een passieve speaker te kopen.

Meer keuzes

Het verschilt dus heel erg per situatie welke speaker voor u het beste is. Op het moment dat u graag een geluids installatie wilt hebben die eenvoudig te verplaatsen is, dan is de actieve speaker aan te raden. Deze kunt u eenvoudig meenemen naar buiten, maar ook binnenshuis. Passieve speakers moeten verbonden worden en zijn vaak minder flexibel doordat ze niet het plug and play systeem hebben. Wanneer u echter vaak een feestje organiseert in bijvoorbeeld uw tuin, of een grote ruimte binnenshuis, dan is een passieve speaker met een sterker volume, een betere keus.

https://audiogigant.nl/