2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Nieuwe sportieve Peugeot uitvoeringen

Een deel van het succes van Peugeot is terug te voeren op de sportieve GTI uitvoeringen. Een gevolg van de transitie naar elektrische aandrijvingen is dat de GTI wordt vervangen door PSE.

Succes van Peugeot

Een groot deel van het succes is terug te leiden naar de in 1983 gelanceerde 205. Deze sportieve compacte hatchback heeft de basis gelegd voor een hele reeks succesvolle compacte modellen. Zo zijn de Peugeot 108 en 208 nog steeds de beste verkopende modellen van Peugeot in Nederland.

Het huidige modellen aanbod is breed. Van compacte kleine auto’s tot bestelwagens. Door het brede aanbod is er voor elke automobilist wel een passende Peugeot. Verkooptoppers zijn de stadsauto 108, de compacte 208, de middenklasser 308 en de cross-overs 2008 en 3008. 

Succes Sportieve Uitvoeringen

Het succes van de 205 werd versterkt door de deelname aan de rallysport en de daaruit voortvloeiende GTI-uitvoeringen. Deze GTI- uitvoeringen versterkten het sportieve imago van het hele Peugeot aanbod.

Peugeot introduceert nu een nieuw PSE-label voor sportieve uitvoeringen. PSE staat voor Peugeot Sport Engineered. Het label vervangt het beroemde GTI-label van Peugeot. Met het PSE-label begint Peugeot Sport aan een nieuw hoofdstuk qua sportieve uitvoeringen.

De Peugeot 508 is de eerste Peugeot die te bestellen in een sportieve PSE-uitvoering. De 508 heeft een plug-in hybride aandrijflijn, die bestaat uit een benzinemotor (200 pk) en twee elektromotoren. Hij sprint van 0 naar 100 km/h in 4,3 tellen. De topsnelheid bedraagt 250 km/h. Korte afstanden kan hij volledig elektrisch rijden. 

De 508 is het begin van het PSE-label. Het idee is om voor ieder model een sportieve versie te bouwen. De 208 PSE is al aangekondigd en er wordt ook 308 PSE verwacht.

Nieuw Logo

Peugeot heeft sinds kort een ook nieuw logo. De brullende leeuw is aangepast. Het nieuwe merklogo is de elfde variant van de Leeuw sinds 1850. Met het nieuwe logo wil Peugeot zich profileren als krachtig en instinctief.

Volgens Peugeot brult de leeuw in het embleem “nu luider dan ooit tevoren.” Dit past bij de innovatie ambities die hand in hand gaan met de klimatologische revolutie die de autowereld in zijn greep houdt. 

De designers die lange tijd aan het nieuwe logo hebben gewerkt hebben uitgebreid in de geschiedenisboeken van Peugeot gekeken. Het nieuwe logo is geïnspireerd op het logo uit de jaren zestig. Peugeot gebruikte dit acht jaar. Twee jaar korter dan het bestaande beeldmerk.

Populaire Peugeot Modellen

Ook vandaag de dag is Peugeot nog populair. Er is een Peugeot voor iedereen. Van een compacte stadsauto tot een luxueuze sedan.

Ook in Private Lease is Peugeot ongekend populair. De drie populairste Peugeot Private Lease Modellen zijn op dit moment de 108, 208 en 2008.

108

Compact en comfortabel, dat is waar de Peugeot 108 voor staat. Met ruimte voor vier personen is het een ideale auto voor in de stad. Peugeot 108 Private Lease behoort tot de voordeligste manieren om auto te rijden.

208

Er wordt steeds vaker gekozen voor Peugeot 208 Private Lease. Het is dan ook een prettige auto. Hij is sportief en uitgerust met een revolutionair dashboard. Ook als je aan de lange kant bent is er voldoende ruimte om te zitten.

2008

Peugeot 2008 Private Lease is een voordelige manier om in een nieuwe 2008 te rijden. De 2008 kenmerkt zich door zijn hoogwaardige afwerking. Zowel binnen als buiten. De 2008 is een uitstekende cross- over voor een aantrekkelijke leaseprijs.

https://leaseauto.nl/private-lease/peugeot/

Gerelateerde artikelen

4 dingen die je moet doen als je net je rijbewijs hebt

Prive auto leasen

Motor theorie halen binnen 1 dag

Is schade verzekerd bij het uitlenen van mijn auto?

Een auto huren op curacao is onvermijdelijk

Voorkom problemen door het spoelen van de automaat