2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Op deze manier heb je het langste plezier van jouw bakvormen

Vind je het leuk om in de keuken te staan en ben je gek op dingen bakken? Dan heb je waarschijnlijk allerlei bakvormen waar je verschillende baksels in kunt maken. Bakvormen zijn er in allerlei verschillende maten en materialen. Om de bakvormen zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Ben je benieuwd hoe je het beste kunt omgaan met de verschillende bakvormen? Lees dan verder en kom erachter!

De vaatwasser

Sommige materialen zijn niet bestand tegen de vaatwasser. Aluminium is zo’n materiaal. Als aluminium in de vaatwasser wordt gedaan, zal er een reactie optreden. Het aluminium krijgt dan een olieachtige kleur, doordat de buitenste laag wordt aangetast. Zonde dus van de bakvorm. Staal en RVS kunnen vaak wel in de vaatwasser, maar het is belangrijk om hier mee op te passen. Als je twijfelt kun je het beste op de doos van de bakvorm kijken. Hier staat vaak vermeld of de bakvorm in de vaatwasser kan. 

 

Droog bewaren

Ook is het belangrijk om de bakvorm in een droge ruimte te bewaren. Als de bakvorm in een natte omgeving wordt bewaard, bestaat er kans op roest. Dit is natuurlijk zonde, want een bakvorm met roest kun je niet meer gebruiken.

 

Laat je adviseren over de mogelijkheden 

Nu je weet hoe je de bakvormen het beste kunt afwassen en bewaren, kun je het toepassen op jouw bakvormen. Hierdoor gaan de bakvormen waarschijnlijk een stuk langer mee. Heb je een bakvorm die aan vervanging toe is? Neem dan een kijkje op de website van Baktotaal Bouwhuis en ontdek het aanbod aan bakvormen. Heb je een vraag over een bakvorm of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren over de opties.

https://www.bouwhuis.com/

Gerelateerde artikelen

Kortingscode Zalando ontvang 10% korting bij aankoop!

Hoe kun aan je schoonheid werken door je nagels te lakken? Een aantal tips

Keepershandschoen

Een uitleganimatie laten maken voor een product

De voordelen van professioneel marmer polijsten

Speciaal machinebouw op maat bij Twin-Tech