2Binsite Artikel Website
Image default
Zorg

Hoe organiseer je als bedrijf spoedzorg?

Voor bedrijven die zorg verlenen is de spoedzorg altijd een lastig onderdeel om te organiseren. Omdat je bij spoedzorg 24/7 bereikbaar moet zijn sta je als bedrijf voor verschillende dilemma’s. Je wilt immers niet onnodig tijd verspillen, maar je wilt ook niet te weinig aandacht aan de spoedzorg besteden. Het is immers een erg belangrijk iets gezien het om ‘spoed’ draait. Daarom helpen wij je ind artikel een handje bij het organiseren van spoedzorg! 

Een apart team opstellen of niet?

Het eerste dilemma waar veel bedrijven tegenaan lopen is het wel of niet opstellen van een apart team. Wanneer er een apart team wordt opgesteld kun je dit team volledig laten focussen op spoedzorg. Hierdoor zal er dus erg veel aandacht naar uitgaan, waardoor de spoedzorg hoge kwaliteit kent. Ook kan je hierbij een team samenstellen dat beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden. Een nadeel is echter wel dat dit team een groot deel van de tijd niet veel te doen zal hebben. Spoedzorg kan immers op ieder moment van de dag of nacht nodig zijn. Hiervoor zal je spoedzorg team dus 24/7 klaar moeten staan. 

Wanneer je echter géén apart team opstelt voor spoedzorg loop je weer het risico dat de kwaliteit van de spoedzorg te laag is. Je bent dan minder goed bereikbaar, en wanneer het écht nodig is zijn er mogelijk te weinig mensen beschikbaar of niet de juiste personen. 

Dit is dus de eerste overweging die je moet nemen. Gezien het om mensenlevens kan gaan, is het opstellen van een apart team wel de meest verantwoorde optie. Je moet hier echter wel het budget voor hebben. Denk dus goed na over je keuze.

 

Uitbesteden

Een andere optie is om de spoedzorg uit te besteden. Waizers kan je namelijk helpen bij spoedzorg organiseren.