2Binsite Artikel Website
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor het perfect föhnen van je haar

Het föhnen van je haar kan voor een geweldige coupe zorgen, maar als je je haar niet goed föhnt, loop je het risico op een chaotische haardos die je niet meer kunt temmen. Omdat dat wel het laatste is waar je op zit te wachten, geven wij je een aantal tips voor het föhnen van je haar.

Föhnen kan schadelijk zijn voor je haar. Zorg er daarom voor dat je, zeker wanneer je regelmatig je haar föhnt, goed voor je haar zorgt. Ook wanneer je hairextensions van bijvoorbeeld Hairextension Voordeel hebt, is het belangrijk dat je goed voor ze zorgt. Door na iedere wasbeurt conditioner te gebruiken en deze minimaal één keer per week te vervangen door een haarmasker, blijven je extensions veel langer mooi.

Niet te nat föhnen

Zorg ervoor dat je haar al een beetje droog is voordat je het gaat föhnen. Als je haar erg nat is breekt het namelijk makkelijker, daarbij bespaar je veel tijd met tijdens het föhnen als je haar al een beetje droog is. 

Gebruik de juiste borstel

Gebruik geen metalen borstel! Deze wordt door het föhnen namelijk heel snel warm, waardoor je haar beschadigt en sneller af kan breken. Je kunt veel beter een houten borstel of een borstel van varkenshaar gebruiken.

Föhn niet te heet

Zet je föhn niet te heet. Hitte is namelijk funest voor je haar, zoals we hierboven al schreven zorgt hitte ervoor dat je haar beschadigt en het sneller afbreekt. Heb je krullen? Dan is het extra belangrijk dat je je haar niet te heet föhnt. Door de hitte kan je haar dan namelijk al snel te droog worden, waardoor het gaat pluizen.

Gebruik een opzetstuk

Het opzetstuk zit er niet voor niets op, dus zorg ervoor dat je het gebruikt. Het opzetstuk zorgt ervoor dat je goed kunt richten en dat je je haar dus makkelijker in model kunt brengen. Als je nooit een opzetstuk gebruikt, moet je ook niet verbaast zijn dat je haar nooit leuk zit.

Wissel van temperatuur

We schreven hierboven al dat het belangrijk is dat je je haar niet te warm föhnt. Verder is het belangrijk dat je van temperatuur wisselt naarmate je haar droger wordt. Begin op een lauwwarme stand en schakel over naar de koude stand als je haar bijna droog is. Dit is beter voor je haar en zorgt er ook nog eens voor dat je kapsel langer in model blijft zitten.

Beweeg met je föhn

Als je je haar föhnt, is het belangrijk dat je deze over het haar blijft bewegen. Als je te lang op een plek blaast, wordt deze plek te warm en kan het haar afbreken. Daarbij wordt er natuurlijk maar één plek droog als je steeds op een plek föhnt. Beweeg ook met je handen door je haar, of föhn je haar ondersteboven. Zo breng je meer volume in je haar.