2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijk

Kantoorruimte huren: de complete gids

Of je nu net start met je onderneming of wilt uitbreiden, het vinden van de juiste kantoorruimte is een belangrijke beslissing. De perfecte ruimte kan je team inspireren, je productiviteit verhogen en je professionele imago versterken. Maar met zoveel verschillende opties op de markt, waar begin je?

In deze blog bespreken we alle belangrijke aspecten waar je op moet letten bij een kantoorruimte huren, met speciale aandacht voor de huurmarkt in Groningen.

1. Bepaal je budget

Voordat je begint met zoeken, is het belangrijk om een duidelijk budget vast te stellen. Hoeveel kun je per maand besteden aan huur, inclusief servicekosten en eventuele extra’s zoals parkeerplaatsen of meubilair? Maak een realistische inschatting op basis van je omzetprognoses en andere financiële gegevens.

2. Kies de juiste locatie

De locatie van je kantoor is cruciaal voor het succes van je bedrijf. Houd rekening met de volgende factoren:

 • Bereikbaarheid: Is de locatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto? Is er voldoende parkeergelegenheid voor je medewerkers en klanten?
 • Doelgroep: Waar bevindt je doelgroep zich? Kies een locatie die voor hen gemakkelijk bereikbaar is.
 • Faciliteiten: Zijn er in de omgeving belangrijke voorzieningen zoals restaurants, cafés, winkels en banken?
 • Concurrentie: Waar zijn je concurrenten gevestigd? Je wilt wellicht in de buurt zitten om zichtbaar te zijn voor dezelfde doelgroep.
 • Imago: De locatie van je kantoor kan het imago van je bedrijf beïnvloeden. Kies een locatie die past bij de uitstraling die je wilt uitstralen.

3. Bepaal de benodigde ruimte

Hoeveel vierkante meter heb je nodig? Maak een inschatting van het aantal werkplekken dat je nu en in de toekomst nodig hebt. Houd ook rekening met ruimte voor opslag, vergaderruimtes en eventuele andere faciliteiten.

4. Kies het type kantoorruimte

Er zijn verschillende soorten kantoorruimtes beschikbaar, zoals:

 • Flexplekken: Ideaal voor kleine teams of freelancers die op zoek zijn naar een flexibele werkplek.
 • Traditionele kantoorruimtes: Een eigen kantoorruimte met alle privacy en controle.
 • Coworking spaces: Deel een kantoorruimte met andere bedrijven, waardoor je kosten kunt besparen en kunt netwerken met andere professionals.
 • Virtuele kantoren: Ideaal voor bedrijven die geen fysieke kantoorruimte nodig hebben, maar wel een professioneel adres en postbus willen.

5. Let op de huurvoorwaarden

Lees de huurvoorwaarden aandachtig door voordat je tekent. Let op zaken als de huurprijs, de servicekosten, de opzegtermijn, de borg en eventuele renovatiekosten. Zorg ervoor dat je alle voorwaarden begrijpt en akkoord bent voordat je je bindt aan een contract.

6. Extra tips voor het huren van kantoorruimte in Groningen

 • De huurmarkt in Groningen is krap: Begin op tijd met je zoektocht, zeker als je een kantoorruimte in het centrum wilt huren.
 • Er zijn verschillende subsidies beschikbaar: Informeer bij de gemeente Groningen of je in aanmerking komt voor subsidie voor een kantoor huren Groningen.
 • Duurzaamheid is steeds belangrijker: Kies voor een kantoorruimte met een goed energielabel en duurzame kenmerken.

Conclusie

Het huren van een kantoorruimte is een belangrijke beslissing. Door goed onderzoek te doen en alle factoren te overwegen, vind je de perfecte ruimte voor je bedrijf. Met de tips in deze blog ben je goed op weg!