2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijk

500 of 5000 euro lenen?

Er zijn van die periodes dat je aan het eind van je geld nog een stukje maand overhoudt. Of dat je even wat extra geld nodig hebt om bijvoorbeeld een dure reparatie aan je auto te financieren of je kapotte wasmachine te inruilen voor een werkend exemplaar. Even snel 500 euro lenen is vaak gemakkelijker dan je denkt, maar pas wel op voor addertjes onder het gras.

500 Euro lenen kan over het algemeen zonder BKR-registratie. Het is dan niet nodig om omslachtig te toetsen op kredietwaardigheid. Via een minikrediet (ook wel flits- of SMS-krediet genoemd) kan je binnen enkele uren 500 euro lenen. Wel is het zo, dat dergelijke minileningen vaak binnen korte termijn (15 tot 30 dagen) moeten worden terugbetaald. Doe je dit niet, dan loopt het terug te betalen bedrag snel op!

Als je al op voorhand weet dat je het bedrag niet op korte termijn kan terugbetalen, dan kan je 500 euro lenen voor een langere termijn. Dit gaat dan niet via een minilening, maar veelal via een persoonlijke lening. 500 euro lenen door middel van een persoonlijke lening is omslachtiger, maar je krijgt langer de tijd om het geleende bedrag terug te betalen.

Of 5000 euro lenen?

Zeker via internet, is het helemaal niet zo moeilijk om even snel wat extra geld te lenen. Maar wat als je een behoorlijk bedrag nodig hebt? 5000 Lenen is vaak net even wat lastiger, zeker wanneer je een BKR-notering hebt. Een bank of andere financiële instelling zal dan niet snel geneigd zijn jou geld te lenen. Zijn er alternatieven?

Jazeker zijn die er. Ook met een negatieve BKR-notering is het mogelijk om 5000 te lenen, maar hierbij ben je over het algemeen aangewezen op een particuliere geldverstrekker. Het grote voordeel is hierbij uiteraard het feit dat het op deze manier mogelijk wordt om 5000 te lenen zonder al te veel gedoe. Wel is het zo dat particuliere geldverstrekkers over het algemeen niet de goedkoopste oplossing zijn. De rentepercentages voor dergelijke leningen liggen vaak aan de hoge kant en wanneer je niet tijdig terugbetaald, krijg je te maken met incassokosten. Lenen wordt op die manier een dure grap.

Ook particuliere geldverstrekkers willen zeker weten dat zij hun investering terugzien, dus helemaal onvoorbereid 5000 lenen zal je niet lukken. Laat duidelijk weten dat je 5000 wilt lenen, maar ook hoe je de aflossing regelt en binnen welke termijn.

 

https://snelgeldlenenbinnen10minuten.wordpress.com/