2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Schuurpapier

U heeft het misschien niet zo vaak nodig, en komt er misschien weinig mee in aanraking, schuurpapier, maar het is desondanks een erg interessant product. Wist u bijvoorbeeld dat schuurpapier begon als zand gelijmd op papier? En dat het vandaag de dag nog steeds niet heel veel anders is als dat? Tegenwoordig zijn er veel alternatieven voor zand, en zijn er vele fijnheden op de markt en vormen. Bijvoorbeeld schuurpapier voor schuurmachines met aan de achterkant klitband, maar nog steeds blijft het oude principe bestaan.

Als je erover denkt is het best raar, je gebruikt een ruw lapje papier om iets anders ruws weer glad te maken, maar het werkt. En eigenlijk is het een werking 2 kanten op, je haalt 2 materialen over elkaar en beiden gaan kapot, alleen door de fijne korrels gaat het materiaal dat je schuurt heel fijn kapot, en door steeds fijner en fijner schuurpapier te gebruiken maak je de beschadigingen zo klein dat ze eigenlijk onzichtbaar worden voor het bloten oog en niet te voelen zijn voor je vingers. Schuurpapier krast als het waren iets glad. Je begint met fijnheid 80, en eindigt misschien bij fijnheid 2000 en creëert zo een extreem glad oppervlakte.

Welk schuurpapier u nodig heeft hangt af van vele factoren, bijvoorbeeld de manier waarop u wilt schuren, schuurt u bijvoorbeeld met een schuurmachine dan heeft u papier nodig dat hierop past, met de juiste vorm en diameter. Daarnaast is de fijnheid belangrijk, hoe grof is dat wat u wilt schuren en hoe zacht wilt u het maken, dat is belangrijk te overwegen in het kiezen van de fijnheid, en welke fijnheden combineert u hiervoor? Daarnaast is het type schuurpapier ook belangrijk, het ene papier is sterker dan het ander. Daarnaast heb je nog schuurbanden, waarbij de lengte en breedte belangrijk is, en heb je vele soorten hand schuurpapier, bijvoorbeeld op rol of losse velletjes. Mocht u willen beginnen en opzoek zijn naar het juiste schuurpapier, neem dan een kijkje op papierschuur.nl.