2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

De voor- en nadelen van een verkoopmakelaar in Amsterdam

 

 

Wanneer u uw huis wilt verkopen, kunt u dat in principe zelf regelen. Toch is dat niet zo eenvoudig als het lijkt. U moet op de eerste plaats weten wat uw huis ook daadwerkelijk waard is als u het gaat verkopen. Daarom is het verstandiger om uw huis te laten verkopen door een verkoopmakelaar. Wanneer u in Amsterdam of in de omgeving daarvan woont, is het verstandig om een makelaar Amsterdam te nemen. Een makelaar Amsterdam weet hoe de woning verkoop Amsterdam verloopt. Hij weet uit ervaring wat de huizen in een bepaald gebied van Amsterdam waard zijn. Wanneer u besluit om gebruik te maken van een verkoopmakelaar die u heeft uitgekozen, dan zal hij langskomen om afspraken te maken en om een vooronderzoek te doen. U betaalt voor de werkzaamheden een bepaald courtage of een vast afgesproken prijs aan de makelaar. U zult uiteindelijk meer voor uw woning krijgen, dan wanneer u het zelf zou verkopen. De verkoopmakelaar zal de vraagprijs in samenspraak met u als verkoper vaststellen. Hij is een expert in onderhandelen en heeft veel juridische kennis. Hij zal u vanaf het begin begeleiden totdat alles is afgehandeld.

Het verkoopbedrag bepalen

Een verkoopmakelaar zal voor u bemiddelen bij de verkoop, maar zeker ook advies uitbrengen. Voordat hij zijn werkzaamheden gaat uitvoeren is het belangrijk dat u goede afspraken maakt. Hij zal de waarde van de woning vaststellen en de gegevens in het kadaster bekijken. Hij zal nagaan wat vergelijkbare woningen in de buurt hebben opgeleverd. Ook zal hij het bestemmingsplan bekijken om niet voor verrassingen komen te staan bij de verkoop. Hij kijkt naar het onderhoud en ligging van de woning. Hij zal aangeven hoe u de woning moet inrichten, voordat u hem gaat verkopen. Hij zal al uw wensen inventariseren en de vraagprijs daarop aanpassen. Omdat de diensten van de makelaars onderling verschillen, moet je die ook eerst goed doornemen. Hij zal uw woning te koop kunnen aanbieden op Funda en andere internetsites. Ook kan hij door middel van advertenties in kranten aangeven dat uw woning te koop staat. Wanneer u geen haast heeft om de woning te verkopen kan de vraagprijs hoger zijn, dan wanneer hij snel verkocht moet worden. Neem een verkoopmakelaar die een realistische vraagprijs vaststelt. Neem niet  de verkoopmakelaar die voor uw woning het meeste vraagt. In zo’n geval heb je vaak teleurstellingen. De dienstverlening verschilt per verkoopmakelaar. Je moet die verkoopmakelaar nemen die op de hoogte is van de woning verkoop Amsterdam. Hij zal ook uw verkoopakte opstellen.

Het aanbieden van de woning

Een verkoopmakelaar zal altijd belangrijke informatie met u overleggen. Wanneer er een koper is die belangstelling voor uw woning heeft, dan zal de verkoopmakelaar het contact onderhouden. Het bedrag waarvoor de koper uiteindelijk de woning wil kopen, zal met u overlegd worden. Wanneer u akkoord gaat met het eindbod dan zal de makelaar Amsterdam het koopcontract opstellen. In een koopcontract wordt in de meeste gevallen een verkooptermijn opgenomen waarin staat “voorbehoud van financiering”. In zo’n voorbehoud kan staan dat de koper mag afzien van de koop als hij bij meerdere banken geen geld kan krijgen. Een dergelijk termijn kan oplopen van 4 tot 6 weken. Wanneer er tussen de koper en verkoper een goed overleg plaats vindt, kan het termijn worden verlengd. Zodra de verkoop doorgaat, kan de afsluitende gang naar de notaris worden geregeld.

https://www.grootamsterdam.nl/