2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Zo zorg je voor een gezond weekmenu

Een goede voeding is belangrijk, dat beginnen we steeds meer te beseffen. Er gaan echter nog enorm veel feiten en fabels rond over gezonde voeding. Wij helpen je daarom een eindje op weg.

Eet gevarieerd

Een gezonde voeding komt in eerste instantie neer op gevarieerd eten. Je kunt iedere dag een gezonde maaltijd klaarmaken, maar wanneer die maaltijd iedere dag hetzelfde is, is dat net zo ongezond als om de paar dagen een Big Mac naar binnen werken. Besteed daarom eens wat extra tijd aan wat je gaat eten deze week en denk alles echt eens uit. Bedenk per maaltijd welke ingrediënten je nodig hebt en zoek uit of hier voldoende voedingsstoffen in zitten.

Groentes

Er is niets zo belangrijk als groenten in een maaltijd. Je hebt er zo’n 250 gram per dag van nodig en het is echt de moeite waard om te proberen dat dagelijkse gewicht te halen. Je zult merken dat, wanneer je dagelijks een goede portie groentes eet, je je een stuk fitter gaat voelen. Veel groentes zijn goed voor je lichaam op heel veel gebieden. Zo zorgen ze voor een goede toevoer van vitamines, mineralen en ijzers en zijn ze bevorderlijk voor je stoelgang.

Sla het vlees eens over

Vlees is helemaal niet zo gezond als lang werd gedacht. Daarbij is het relatief duur. Veel mensen zien vlees als een noodzakelijk onderdeel van de maaltijd, anders heb je immers toch niet genoeg eten? Je kunt dat vlees echter heel goed vervangen door wat extra groenten, een beetje kaas, noten, of paddenstoelen. Deze zijn veel gezonder en zijn net zo lekker. 

 

Geloof je niet dat vlees niet zo gezond is? Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de mens van origine helemaal geen vleeseter is. Jaren geleden leefden we op noten, wortels en fruit. Uit ander onderzoek blijkt dat rood en bewerkt vlees een aanzienlijk hogere kans op darmkanker geeft. Wil je dan toch graag vlees eten? Kies dan niet voor vlees op je brood en ga voor een stuk biologische kip bij de avondmaaltijd, dat is dan het gezondst. 

Afhaalmaaltijden mogen

Het is helemaal niet zo slecht om zo af en toe eens een afhaalmaaltijd te halen. Natuurlijk is een keuze voor de McDonalds nooit de beste keuze, maar er zijn ook erg verantwoorde keuzes voor maaltijden die je niet hoeft te koken. Zo kun je bij Feel Good Kitchen maaltijden bestellen die je alleen nog maar even in de oven hoeft te zetten.