2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Wat is een Scandinavisch interieur?

Zoveel mensen, zoveel woonwensen. Toch blijken we met zijn allen een aantal dingen gemeen te hebben. Ook als het gaat om de inrichting van onze woning. Want wat je leefstijl ook is, uiteindelijk draait het thuis maar om één ding: een prettige omgeving waarin je heerlijk tot jezelf kunt komen.

Het Scandinavisch interieur is in de loop der jaren enorm populair geworden. Ook wij van Living99 zijn dol op de Scandinavisch stijl van woninginrichting. In dit artikel bekijken we wat een Scandinavisch interieur precies is, en waarom het zo populair is.

Kenmerken Scandinavisch interieur.

Kort gezegd kenmerkt het Scandinavisch interieur zich door het gebruik van veel hout, strak design en lichte, neutrale kleuren. Dit basisinterieur wordt aangevuld met een grote hoeveelheid kamerplanten.

Eenvoud, rust en kwaliteit, dat zijn de leidende principes. Logisch, want de winters in Scandinavië zijn lang en koud, zodat mensen een groot deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen. Dit brengt hen ertoe meer aandacht te besteden aan hun huis. Immers, wanneer je ergens veel tijd doorbrengt, wil je je er lekker knus voelen, “hygge”, noemen ze dat. Omdat het ’s winters lang donker is, zoeken de noorderlingen hiervoor compensatie in hun interieur. Ze kiezen dan ook veelal voor lichte kleuren. Wit is vaak de basis, met kleuraccenten in lichte pasteltinten.

Hiermee creëren ze een een prettige sfeer. Een sfeer waarin het fijn thuiskomen is.

De populariteit van het Scandinavisch interieur

Onze winters mogen dan wel minder heftig zijn dan in bijvoorbeeld Noorwegen, maar ook wij hebben na een lange –vaak hectische- werkdag vaak de behoefte om even tot onszelf te komen.  Ook wij, nuchtere Hollanders, hebben baat bij een rustig ogend interieur, zonder al te veel frutsels en friemels. Bovendien zijn wij dol op design. En ook daarin zijn de Scandinavische landen uniek.

Reden genoeg dus om ook voor een interieur in Scandinavische stijl te gaan. Living99 helpt je hierbij, met mooie designmeubelen en woonaccessoires van de beste Scandinavische designmerken. En dat alles tegen een strakke prijs.

https://living99.nl/