2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Personeel en arbeid

Personeel is het meest belangrijke in een organisatie. Zonder hun gebeurd er niets en komt er geen omzet binnen. Dit menselijke kapitaal moet ook beheert worden en dat doet iemand die de opleiding human resource management heeft afgerond. Als je deze opleiding hebt afgerond kun je veel kanten op. Bij elke organisatie is zo een medewerker wel nodig dus er is veel vraag naar. Je zult dus als medewerker beginnen en kunt doorgroeien tot een adviseur of consultant HRM.

Als je bij een organisatie werkt zul je advies geven aan het management omtrent het onderwerp personeel en arbeid. Arbeidsomstandigheden, aannemen van nieuw personeel, beoordeling van personeel, ontwikkelen van loopbanen en opleiden van personeel behoort bij die taken. Het is dus vrij breed en personeel staat echt centraal. Je moet dus wel graag met mensen willen werken als je deze opleiding wilt kiezen.

De opleiding duurt vier jaar en is in deel en vol tijd te doen. Het is wel een opleiding op hbo niveau. Op andere niveaus kun je niet soortgelijke opleidingen vinden. je kunt wel uit het mbo doorgroeien.

De employee self service is een service waar de hele organisatie baat bij heeft. Normaal heeft alleen de afdeling die zich bezig houdt met de ontwikkeling van het personeel toegang tot hrm software. De employee selft service is voor de hele organisatie beschikbaar. Je kunt dan jouw eigen persoonlijke informatie inzien en bewerken. Vakantiedagen aanvragen, ziekteverzuim, salaris stroken, andere adminstratie en gegevens behoren tot de dingen die je kunt invullen en wijzigen bij deze software. Deze software zorgt er voor dat de efficiëntie omhoog gaat. De kosten van administratie gaan omlaag omdat personeel het zelf kan doen. er hoeft dus niet speciaal iemand nog worden aangenomen die zich bezig houdt met deze taken. Het verlaagt dus ook de kosten en het personeel wordt er meer tevreden over. Dit komt omdat ze voelen invloed te hebben in plaats van dat alles door iemand anders wordt gedaan. Medewerkers zijn dus meer betrokken.

http://www.cbbs.nl/