2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijk

Je productiviteit op kantoor verhogen

De herfst is aangebroken. De dagen worden langer en de bomen worden kaal. Voor velen is dit het moment om een bepaalde structuur aan te brengen, waardoor je de dagen wat makkelijker doorkomt, zoals het huis opruimen en georganiseerd houden. Maar waarom zou je je beperken tot het huis? Net als een opgeruimd huis brengt een opgeruimde werkplek ontzettend veelpluspunten. In deze blog blaten wij je er een paar zien de je hierbij kunnen helpen.

Het verhoogt je prestaties

Uit onderzoek blijkt dat mensen slechter functioneren en minder controle hebben in een ongeorganiseerde omgeving. Mensen in een georganiseerde ogeving hebben minder mentale belemmering en zijn beter in staat om een lastig probleem te verhelpen.

Dit betekent dus dat je omgeving invloed heeft op je prestatievermogen. In de meeste gevallen heeft een schone en opgeruimde omgeving een positief effect op je prestatievermogen. Je bent in staat om iets sneller op te lossen.

Irriteer je collega’s niet

Flexwerkplekken worden steeds normaler bij ondernemingen. Daarnaast zie je steeds vaker open kantoorruimtes.

Je zult er op de meeste werkplekken niet aan ontkomen: jouw collega’s. Ze zijn onderdeel van je carrière en soms ook onderdeel van jouw succes. Irritatie op de werkvloer kan door de kleinste dingen ontstaan. Denk aan hard praten, ongegeneerd luid telefoneren, harde muziek of etensresten op je werkplek. Op sommige van de deze zaken heb je weinig tot geen invloed. Waar je wél invloed op hebt, is een opgeruimde werkplek.

Om frustatraties bij je collega’s te voorkomen is het dus van belang dat jouw werkplek netjes is. Collega’s zullen eerder met je willen samenwerken wanneer je georganiseerd te werk gaat. Daarnaast straalt een opgeruimd bureau meer professionaliteit uit dan een rommelig bureau. Vooral wanneer je een werkplek met anderen deelt, is een opgeruimde werkplek noodzakelijk.

Meer tijd echt te werken

Wanneer je werkt vanuit een rommelige werkomgeving, is de kans groot dat je veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar de juiste documenten. Zonde, want het onnodige zoeken kost tijd en energie.

Tevens is de kans groot dat je geen overzicht hebt, wanneer je bureau vol ligt met documentatie en oneindige to-do lijsten. Weinig tot geen overzicht leidt weer tot onrust.

Zorg er dus voor dat je documenten gedigitaliseerd zijn. Wanneer je veel gebruikmaakt van papieren documentatie, breng dan structuur aan door alles in mappen te ordenen. Zodra je structuur in je documentatie hebt aangebracht, zul je merken dat je minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar de juiste documenten.

Tevens zal de structuur zorgen voor mentale rust. De onrust is weg en er is weer plaats voor het verwerken van nieuwe informatie. Nu alle fysieke afleiding weg is, kun je dus weer aan de slag! Een proactieve houding kan je daarbij helpen. 

Het vermindert stress

stress is een natuurlijk fenomeen en ervaren we allemaal weleens. Je adrenaline stijgt en daardoor neemt je reactievermogen toe.

Maar wat als je last hebt van langdurige stress? Bijvoorbeeld doordat je teveel werk op je hebt genomen, of omdat je niet vitaal genoeg voelt. Mensen ervaren stress wanneer ze niet weten waar ze nieuwe informatie moeten laten of hoe ze het moeten ordenen.

Bedenk een werkwijze om met nieuwe informatie om te gaan. Bepaal zowel voor belangrijke als onbelangrijke informatie wat je ermee doet zodra het binnenkomt:

  • Maak een brievenbak op je bureau en een map aan op je computer voor nieuwe informatie die je nog even niet hoeft te verwerken;
  • Maak een brievenbak op je bureau en een map op je computer voor informatie die je direct moet verwerken.

Zo kun je prioriteiten toekennen aan nieuwe taken, waardoor je direct weet wat je te doen staat. Dit kan er voor zorgen dat je minder stress ervaart, omdat je weet dat je nog even niks met de nieuwe informatie hoeft te doen. Je kunt je dan beter focussen op hetgeen waar je mee bezig bent, waardoor je productiever bent. Met deze tips kun je al flinke progressie maken. Is jouw werkvloer op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Leiden? Kijk dan even bij Perfectplus!

Gerelateerde artikelen

Mogelijkheden met bouwafval

Een professionele bedrijfsfilm voor een concurrerende prijs

Tips voor het onderhouden van je transportbanden

Scheidingswand maken met een Kunsthaag

De voordelen van het registreren van je merknaam!

Redenen om uw bureaustoel op bureastoel24.nl te kopen