2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Wat is een orthopedisch kussen?

In tegenstelling tot wat men zou denken, is orthopedisch beddengoed niet alleen bedoeld voor mensen met medische problemen zoals artritis, osteoporose of spondylose. Iedereen die zijn lichaam beter wil ondersteunen tijdens het slapen kan orthopedisch beddengoed gebruiken. Er zijn orthopedische matrassen en orthopedische kussens. Hun doel is hetzelfde, maar voor verschillende delen van het lichaam.

Een orthopedisch kussen is speciaal ontworpen om ondersteuning te bieden aan de nekwervelkolom en het hoofd terwijl iemand slaapt of ligt. Ze worden ook vaak gebruikt om andere delen van het lichaam te ondersteunen, zoals de knieën, benen en rug. Normale hoofdkussens hebben een typisch ontwerp: ze zijn rechthoekig of vierkant en donzig. Ze hebben niet echt een speciale vorm. Orthopedische kussens zijn te onderscheiden door hun ontwerp. Ze zijn ontworpen volgens orthopedische richtlijnen om een goede plaatsing te verzekeren en steun te bieden aan elk deel van het lichaam.

Kussens worden traditioneel gemaakt van vezels (zoals katoen) of schuim, maar orthopedische kussens worden meestal gemaakt van traagschuim. Dit komt omdat traagschuim een warmtegevoelig materiaal is en de vorm aanneemt van het lichaamsdeel dat ermee in aanraking komt. Het duurt echter een tijdje voordat het zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt als het niet meer wordt gebruikt.

Orthopedische kussens worden ook wel therapeutische kussens genoemd omdat ze beweren verlichting te bieden bij een aantal problemen die de slaap belemmeren. Van een slechte rug, pijnlijke knieën, stijve nek, tot slaapapneu en snurken, verschillende orthopedische kussens verlichten een aantal kwalen en slaapstoornissen door ondersteuning te bieden aan verschillende delen van het lichaam. In feite is er een kussen voor bijna elk deel van het lichaam, vaak gebruikt in combinatie met orthopedische matrassen en kussens.

 

Gerelateerde artikelen

Waarom een glazen deurluifel kopen?

De voordelen van een allround klusbedrijf

Interieurtrends voor het jaar 2022?

Twee manieren

Staande buitenlampen

Welke mogelijkheden en diensten biedt de hovenier in Barneveld?