2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Waarom een huis verkopen via een makelaar?

Uw huis verkopen kan een complex proces zijn. Een makelaar kan u helpen in elke fase, van het bepalen van een prijs tot het op de markt brengen van het onroerend goed tot het sluiten van de verkoop. Hier is meer over hoe een makelaar kan u helpen een huis te verkopen.

Het bepalen van de prijs
Het verkoopproces begint meestal met het bepalen van een redelijke vraagprijs. Uw makelaar of makelaar kan u up-to-date informatie geven over wat er gebeurt in uw lokale markt, evenals de prijs, de financiering, de voorwaarden en de conditie van concurrerende woningen. Dit zijn belangrijke factoren in de marketing van uw huis en de verkoop ervan tegen de beste prijs. Vaak kan uw makelaar reparaties of cosmetische werkzaamheden aanbevelen die de verkoopbaarheid van de woning aanzienlijk verbeteren.

Marketing van uw woning
De volgende stap is een marketingplan. Marketing stelt uw woning bloot aan het publiek en aan andere makelaars via een Multiple Listing Service, andere coöperatieve marketingnetwerken, open huizen voor agenten, enzovoort. In veel markten, een aanzienlijk deel van de verkoop van onroerend goed zijn coöperatieve verkoop, dat wil zeggen, een andere makelaar dan de jouwe brengt in de koper. De makelaarscode vereist dat makelaars deze coöperatieve relaties gebruiken wanneer ze ten goede komen aan klanten.

Een agent zal ook weten wanneer, waar en hoe om te adverteren – welk medium, formaat en frequentie zal het beste werken voor uw huis en uw markt. Hoewel reclame kan waardevol zijn, het idee dat reclame onroerend goed verkoopt is een misvatting. Studies tonen aan dat 82 procent van de verkoop van onroerend goed zijn het resultaat van de agent contacten van eerdere klanten, verwijzingen, vrienden, familie en persoonlijke contacten.

Wilt u ook uw huis verkopen? Vind dan een makelaar via Makelaar-Kaart