2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten vochtproblemen

In uw woning kunt u te maken krijgen met verschillende vormen van vocht, die ieder op hun eigen manier kunnen zorgen voor problemen. We kunnen vier verschillende soorten onderscheiden: doorslaand vocht, opstijgend vocht, lekkage en condensatievocht. Lees hieronder verder voor een toelichting op ieder van deze types. Natuurlijk kunt u ook direct kiezen voor vochtproblemen op laten lossen door Alpha Vochttechniek.

Doorslaand vocht

Wanneer de gevel van uw woning niet (meer) goed waterdicht is, loopt u een risico op doorslaand vocht. Vooral bij flinke buien slaat de regen hard tegen de buitenmuren aan, waarna het vocht langzaam maar zeker naar binnen dringt. Om dit tegen te gaan kunt u nieuwe gevelbekleding laten aanbrengen of de muur impregneren.

Opstijgend vocht

Ziet u vooral vochtplekken aan de onderkant van uw muren en lijkt het vocht omhoog te kruipen? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met opstijgend vocht. Dit is in feite grondwater dat via de kelder of kruipruimte steeds verder omhoog kruipt. Door uw muren te onderkappen of te injecteren voorkomt u verder schade.

Lekkage

Een andere manier waarop vochtproblemen in huis kunnen ontstaan is door lekkage. Deze lekkage kan op allerlei manieren worden veroorzaakt, zoals door een kapotte leiding of afvoer of door een kapot dak. Het is belangrijk om dit probleem bij de bron aan te pakken. Op deze wijze voorkomt u dat de bestaande vochtplek zich uitbreidt of er een vochtprobleem op een andere locatie in huis ontstaat.

Condensatievocht

In natte ruimtes zoals de badkamer of keuken kan de ontstane waterdamp na het douchen of koken niet altijd goed weg. Op deze manier blijft een deel van het vocht binnenshuis, waarbij het als condensatievocht neerslaat op muren of het plafond. Om dit te voorkomen kunt u het beste kiezen voor het aanbrengen van (mechanische) ventilatie.

Snel van uw vochtprobleem in huis af

Om wat voor type vochtprobleem het bij u thuis ook gaat, de specialist staat altijd voor u klaar met een goed advies. Zorg ervoor dat een kleine natte plek in huis niet kan uitgroeien tot onherstelbare schade. Maak nu een afspraak voor vochtproblemen op laten lossen door Alpha Vochttechniek.

 

Gerelateerde artikelen

Industrie meubels, de uitstraling van uw huis!

Houten Lampen

Voordelen van een rieten dak

Eiken eettafel

Aannemer Amsterdam