2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Standaard bed 140×200

Een vrij standaard formaat voor een tweepersoonsbed is een bed van 140×200. Daar is helemaal niets mis mee. Vaak past een bed 140×200 wel in een slaapkamer, ook als er niet bijster veel ruimte is. Zolang je niet altijd samen slaapt, is dit ook ruimte genoeg. Mensen die dagelijks samen slapen, kunnen misschien meer ruimte nodig hebben. Maar over het algemeen kiezen mensen toch voor een bed van 140 bij 200, ook als ze samen een bed nemen. Het is dus maar net of je veel ruimte in je bed wil tussen jou en je partner of dat je daar niet zo’n behoefte aan hebt. 

 

Filteren

Juist omdat een formaat van 140 bij 200 zo standaard is, is het aanbod zeer groot. Iedere winkel die bedden verkoopt zal zo’n formaat verkopen. Zowel in gewone bedden met frames en lattenbodems als in boxsprings. Je doet er dus verstandig aan om alvast een beetje uit te zoeken wat je wil. Dat begint bij het soort bed en daarna de stijl van het bed. Maar misschien is ook de prijs een belangrijke factor wanneer jij een nieuw bed uitzoekt. En wat dacht je van de afmetingen?

 

Formaten

De afmetingen van het bed zelf zijn namelijk niet 140×200. Dit zijn de formaten waar je meestal op kunt filteren, maar ze geven het formaat van het matras aan. Matrassen hebben daadwerkelijk deze standaardformaten. Een frame is vaak breder en langer. Evenals een boxspring. Dan is het wel zo prettig om zeker te weten dat het bed 140×200 waar jij verliefd op bent geworden ook daadwerkelijk in je slaapkamer gaat passen. Daarom doe je er verstandig aan vast online te kijken naar de opties en de precieze afmetingen van die bedden. 

 

Kopen

Een bed 140×200 is echt bijna overal wel te vinden. Van Ikea tot Auping. Je kunt dus zowel bij de algemene meubelzaken als bij de beddenspecialisten terecht. Bij het vergelijken van prijzen is het handig om te letten op wat er bij de prijs zit inbegrepen. Een boxspring is bijvoorbeeld vaak een compleet pakket, maar als je bij Ikea een bed uitzoekt, zul je ook lattenbodems en een matras erbij moeten kopen. 

 

Op Beukmeubels.nl vind je altijd een geschikt bed voor jouw slaapkamer.

 

https://www.beukmeubels.nl/bedden/tweepersoonsbed/tweepersoons-bed-140×200/

Gerelateerde artikelen

Kwieq brengt vraag een aanbod samen

Welk ventilatiesysteem kun je het beste kiezen?

De voordelen van een allround klusbedrijf

LED VERSUS SPAARLAMPEN – WELKE IS BETER?

De lente begint vandaag! Tijd voor raamhorren

Mooie tuinset is belangrijk!