2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

SEO schrijven van pakkende koppen

Om teksten te schrijven die door veel mensen gelezen zullen worden, is het belangrijk om hun aandacht te trekken. Hiervoor zijn duidelijke en pakkend koppen nodig, die de lezer uitnodigen om de tekst te lezen. Maar hoe zorg je dan voor pakkende koppen en hoe zorg je ervoor dat deze de aandacht krijgen die je wilt behalen? Dat is zeker een vaardigheid waar verschillende tips voor te geven zijn.


Speel in op behoeftes
Mensen gaan het internet op om informatie te zoeken over een bepaald onderwerp. Dit kan zijn omdat hier een interesse ligt, of omdat ze een vraag hebben waar ze meer over willen hebben. Mogelijk zitten ze zelfs met een probleem, waar ze oplossingen voor zoeken. Door je bewust te worden van de problematiek van je doelgroep, kun je heel gericht website teksten laten schrijven die hierop inspelen. Door dit thema in de kop te zetten van je artikel, weten lezers gelijk of ze dit willen lezen of niet. Door hun aan te spreken op het thema waar ze mee zitten, trek je gelijk de aandacht.

 

Lijstjes met opsommingen
Het helpt om teksten zo overzichtelijk mogelijk te maken. Lezers zijn dan eerder geneigd om een tekst te lezen, omdat ze er gewoon met hun ogen overheen kunnen browsen. Noem de opsomming in de kop van je tekst en de lezer weet gelijk wat hij kan verwachten. Koppen als ‘10 tips om…’, ‘5 reden waarom…’, doen het altijd goed, omdat het duidelijk en overzichtelijk is.

 

Hoe doen anderen dit?
Een goede manier om aan te leren om pakkende koppen te schrijven, is door dit bij de concurrent af te kijken. Als zij een pakkende tekst hebben die door veel lezers wordt gelezen, kun je kijken hoe de titel is. Zo leer je van elkaar hoe je pakkende koppen kunt schrijven, waarvan je weet dat het succes oplevert. Je hoeft hierbij niet direct te kopiëren, maar kunt wel vaststellen wat werkt en nieuwe inspiratie opdoen voor het maken van eigen pakkende koppen. Bekijk ook weblogs over dit onderwerp, waarbij je inspiratie kunt opdoen van anderen die dit werk al voor je hebben gedaan. Daarnaast kun je ook freelancers zoeken en ze teksten laten schrijven.

 

 

http://www.textmakelaar.nl